ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Και όμως το Goal Line Technology υπάρχει στο ΓΣΠ

Η εφαρμογή του στο κυπριακό πρωτάθλημα δεν προβλέπεται σύντομα

Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική σεζόν τα τελευταία χρόνια μέσα από την οποία δεν θα μας απασχολήσει η απουσία του Goal Line Technology (GLT) στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Το ερώτημα γιατί δεν έχουμε εισάγει την συγκεκριμένη τεχνολογία έρχεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, κάθε φορά που προκύπτει φάση, εις την οποία θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κατά πόσο η μπάλα πέρασε ή όχι την γραμμή του γκολ.

Το περίεργο είναι ότι το εν λόγω σύστημα υπάρχει στην Κύπρο, μα δεν εφαρμόζεται στους αγώνες πρωταθλήματος!!!

Η UEFA είχε χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση του στο ΓΣΠ για αγώνες που έδωσε το ΑΠΟΕΛ στο Champions League, ενώ το Goal Line Technology χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα στο ΑΕΚ Αρένα, σε αγώνα μεταξύ της Μακάμπι Χάιφα και της Βιγιαρεάλ. Μάλιστα τότε για τη χρήση του είχαν χρησιμοποιηθεί οι κάμερες που εγκαταστάθηκαν στο ΓΣΠ.

Όσον αφορά τους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος, στην παρούσα φάση μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί.

Τo ζήτημα έχει να κάνει και με την αξιοκρατία του πρωταθλήματος, καθότι η εγκατάσταση του μοιάζει ανέφικτη σε κάποια γήπεδα. Θα ήταν δηλαδή κόντρα στην ισοτιμία του πρωταθλήματος, να παίζουν με τέτοιο σύστημα στο ΓΣΠ και στο Δασάκι για παράδειγμα να μην υπήρχε.

Πέραν τούτου, το θέμα οικονομικού κόστους (λογισμικού και καμερών) είναι επίσης καθοριστικό όπως επίσης και η ανάγκη μερικά γήπεδα να προβούν σε βαθιά αναβάθμιση στις εγκαταστάσεις τους ούτως ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν το GLT.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη συνάντηση των προέδρων των ομάδων της πρώτης κατηγορίας με τον αρχιδιαιτητή Ντομένικο Μεσσίνα, τέθηκε το θέμα εγκατάστασης του Goal Line Technology με τον τελευταίο να απαντά πως το κόστος είναι απαγορευτικό!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση