ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιστροφές…καταστροφές

Τα τρία μεγαλύτερα αποτυχημένα comeback της τελευταίας δεκαετίας

Σάββας Λαζανιάς

Εξαιρετικά αβέβαιο είναι το μέλλον του Τόμας Ντε Βινσέντι στον ΑΠΟΕΛ, παρότι ο ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο. Ο Ντέβι αποτελεί ουσιαστικά «ξένο σώμα» στην ομάδα όμως η περίπτωση του χρήζει προσεκτικού χειρισμού. Αυτό που θέλουν οι διοικούντες του ΑΠΟΕΛ είναι να πάρουν ένα βελούδινο διαζύγιο με τον ποδοσφαιριστή καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα για καταβολή μεγάλων αποζημιώσεων.

Η προσφορά που είχε ο Αργεντινός στην ομάδα της Λευκωσίας την τελευταία διετία ήταν εντελώς δυσανάλογη με τις πλούσιες απολαβές του. Εκ του αποτελέσματος πάντα, κρίνεται λανθασμένη η απόφαση που πάρθηκε προ διετίας για το comeback του Ντε Βινσέντι στον Αρχάγγελο. Είναι από τις αποτυχίες που δεν μπορούν να πιστωθούν στη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο κόσμος της ομάδας ο οποίος δεν ζητούσε απλά, αλλά απαιτούσε την επιστροφή του Αργεντινού. Έτσι, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ενέδωσε στις πιέσεις του κόσμου και έφερε τον Ντε Βινσέντι στον ΑΠΟΕΛ, κάνοντας μάλιστα και οικονομική υπέρβαση. Κομμάτι της ευθύνης ίσως να αναλογεί και σε εμάς τους αθλητικούς συντάκτες γιατί ενδεχομένως να είχαμε συμβάλει, θελημένα ή άθελα μας, στο να αυξηθεί η πίεση για να επιστρέψει ο Ντέβι.   

Η περίπτωση του Αργεντινού μοιάζει αρκετά με αυτές των Ρικάρντο Λαβόδρδε και Δημήτρη Χριστοφή. Ήταν λαϊκή απαίτηση των Ανορθωσιατών η επιστροφή του Κολομβιάνου και η διοίκηση τους έκανε το χατίρι. Το ίδιο ίσχυσε και στην περίπτωση του Δημήτρη Χριστοφή, με τους Ομονοιάτες να συγκεντρώνουν μάλιστα λεφτά από το υστέρημα τους για να γίνει εφικτή η επιστροφή του Τζίμη.

Ντε Βινσέντι, Χριστοφή και Λάβορδε είχαν μια εξαιρετική παρουσία στην πρώτη τους θητεία σε ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Ανόρθωση. Μετά από τεράστιες πιέσεις που είχαν από τους οπαδούς τους, οι διοικήσεις των τριών ομάδων τους έφεραν ξανά πίσω με οικονομικές υπερβάσεις όμως η δεύτερη τους θητεία ήταν πέρα για πέρα απογοητευτική.

Αυτές οι τρεις περιπτώσεις επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τον κανόνα που λεει ότι τα comeback ποδοσφαιριστών σε ομάδες (στις οποίες έκαναν μια εξαιρετική πρώτη θητεία) είναι συνήθως αποτυχημένα, πλην κάποιων ελάχιστων εξαιρέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X