ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

De Ζαβού: Ανοησίες…

Οι «μεγάλοι» του ποδοσφαίρου συμπεριφέρονται σαν μικροί…

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Είναι όντως να απορεί κανείς, πως και γιατί αποφάσισαν λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του ματς της Ομόνοιας με την ΑΕΛ, να τοποθετηθούν για το όντως γκολ οφ σάιτ της Ομόνοιας.

Κάποιοι μάλλον θα πουν ότι το χρώσταγε ο ΑΠΟΕΛ στον αιώνιο και φρόντισε να το ξεπληρώσει με την πρώτη ευκαιρία. Κάποιοι ίσως οι πιο μπασμένοι ενδεχομένως να σκέφτονται ότι οι γαλαζοκίτρινοι ξεκίνησαν τα mind games ενόψει του επικείμενου αγώνα κόντρα στην Ομόνοια που θα διεξαχθεί την μεθεπόμενη αγωνιστική. Μπορεί επίσης κανείς να σκεφτεί, στο έτσι και αλλιώς τοξικό περιβάλλον ότι οι γαλαζοκίτρινοι πιέζουν εμμέσως τον διαιτητή του σημερινού ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Με την ειρωνεία να κυριαρχεί στο περιεχόμενο και παιδαριώδη επιχειρήματα, ο ΑΠΟΕΛ αρχικά και η Ομόνοια ακολούθως έριξαν το επίπεδο, κάπου μεταξύ σκατών και χαζομάρας.

Υπάρχει και ένα τέταρτο σενάριο που μάλλον φέρει τον ΑΠΟΕΛ να επιθυμεί την επιβολή του και κυρίως να υπενθυμίσει σ’ όλους ότι αυτός είναι που κάνει κουμάντο…στο γήπεδο αλλά και εκτός.

Επί τούτου μάλλον η απόφαση τους είναι και μια ένδειξη ισχύος αφού καμία άλλη ομάδα ή διοίκηση δεν θα τοποθετείτο σε παιγνίδι που δεν την αφορά και μάλιστα λίγα λεπτά αφού ολοκληρώθηκε το ματς.

Χωρίς να είμαι σίγουρος, υποθετικά μιλώντας ή αν θες βάζοντας τα δεδομένα κάτω, έχω την εντύπωση ότι κανείς εκ των ηγετών των άλλων ομάδων, είτε λέγεται Καραπατάκης, Κίρζης, Χαμπουλάς ακόμη και ο Παπασταύρου ή ο Σοφοκλέους δεν θα έβγαζαν τέτοια ανακοίνωση. Πόσο μάλλον δε, άμα η ανακοίνωση αφορούσε τον ΑΠΟΕΛ. Αν υπάρχει εν ολίγοις μια ομάδα που μπορεί να το κάνει, αυτή είναι το ΑΠΟΕΛ και το έκανε.

Ανεξαρτήτως της άποψης που έχει ο καθένας για το θέμα, νομίζω ότι η απόφαση της διοίκησης των Λευκωσιατών, ρίχνει πολύ περισσότερο λάδι στην ήδη αναμμένη φωτιά που πάντα καίει στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Από τη μεριά της η Ομόνοια, δεν ήθελε και πολύ, ακολούθησε μέχρι τέλους τα τερτίπια του «αιωνίου». Εάν η Ομόνοια θέλει ν’ αναλάβει και πάλι το πρωταγωνιστικό ρόλο που εκ των δεδομένων έχει στο κυπριακό ποδόσφαιρο τότε θα πρέπει να επιλέξει. Ή να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» ή να πρωτοστατήσει σε μια νέα εποχή με άλλες τακτικές πολύ πιο σοβαρές σε σχέση με τις υφιστάμενες. Και άμα με ρωτάς, αν η Ομόνοια εξέδιδε μια ανακοίνωση σοβαρή με το σωστό ύφος και περιεχόμενο ακόμη και τη Δευτέρα τότε θα κέρδιζε την επικοινωνιακή μάχη κατά κράτος. Το να διορθώνεις όμως το λάθος με το λάθος… είναι δύο φορές λάθος.

Με αυτά και με αυτά, φτάσαμε να διαβάζουμε ανόητες τοποθετήσεις από τους δύο μεγάλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θυμίζοντας μας πως παίζαμε μικρά παιδιά στο νηπιαγωγείο προσπαθώντας να επικρατήσουμε των φίλων μας.

Με την ειρωνεία να κυριαρχεί στο περιεχόμενο και παιδαριώδη επιχειρήματα, ο ΑΠΟΕΛ αρχικά και η Ομόνοια ακολούθως έριξαν το επίπεδο, κάπου μεταξύ σκατών και χαζομάρας.

Ο καθένας έχει την άποψη του και είναι σεβαστή. Κανείς όμως δεν αμφιβάλει ότι τέτοιου είδους κινήσεις μάλλον οξύνουν την όποια κατάσταση παρά να την ομαλοποιούν. Η κόντρα ΑΠΟΕΛ- Ομόνοιας μόλις ξεκίνησε και λίαν συντόμως στο χορό θα μπει και η ανταγωνιστική για φέτος Ανόρθωση ενώ και ο Απόλλωνας σε καμία περίπτωση δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν τελικά η ομάδα του ορθοποδήσει και γίνει και πάλι διεκδικητική.

Καλό θα ήταν ο εισαγγελέας της ΚΟΠ, ο οποίος παρεμβαίνει ως ασύμμετρη απειλή, μη ξέροντας δηλαδή ποτέ θα μας έρθει, να πάψει ν’ ασχολείται με ήσσονος σημασίας θέματα και να μεριμνήσει επί του θέματος μήπως και οι μεγάλοι σταματήσουν να παιδιαρίζουν σ’ ένα μολυσμένο περιβάλλον που οι ίδιοι δημιουργούν συμπαρασύροντας χιλιάδες κόσμο στο βούρκο του φανατισμού και του μίσους.

Και καλό θα ήταν επίσης  αυτοί που κρύβονται πίσω από τέτοιου είδους ανακοινώσεις, ν’ αναλογιστούν ότι κρύβονται και παίζουν πίσω από δύο ιστορικά σωματεία του νησιού… για να σταματήσουν επιτέλους τις «ανοησίες».

 

 

 

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

<