ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Un grandissimo successo!

Άγγιξε σχεδόν το τέλειο ο Ιταλός

Σάββας Λαζανιάς

Δεκατρείς μήνες συμπλήρωσε αισίως στον ΑΠΟΕΛ ο Ντομένικο Τέτι. Το έργο του Ιταλού τεχνικού διευθυντή κρίνεται επιτυχημένο σχεδόν στον απόλυτο βαθμό και η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη μπορεί να νοιώθει δικαιωμένη για την απόφαση που πήρε το φθινόπωρο του 2018.

Το πολύ κακό ξεκίνημα που είχαν οι πρωταθλητές την περσινή σεζόν σε Κύπρο και Ευρώπη ώθησε τους διοικούντες των «γαλαζοκιτρίνων» να προχωρήσουν σε αλλαγή του οργανογράμματος του ποδοσφαιρικού τμήματος, με τη δημιουργία της θέσης του τεχνικού διευθυντή ο οποίος θα είχε αυξημένες αρμοδιότητες.

Έργα και ημέρες του Ντομένικο Τέτι

Έτσι, στις 7 Οκτωβρίου του 2018 ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ντομένικο Τέτι στο συγκεκριμένο πόστο. Ο Ιταλός ήταν αυτός που επέλεξε τον Πάολο Τραμετσάνι στο πόστο του προπονητή, ο οποίος ανακοινώθηκε τρεις μέρες αργότερα. Με τα καλά του και τα κακά του ο Ιταλός κατάφερε να υλοποιήσει το μεγάλο στόχο που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όμως η εντός έδρας ήττα από την Καραμπάχ τον περασμένο Αύγουστο έφερε το διαζύγιο ανάμεσα στις δυο πλευρές και έτσι οι «γαλαζοκίτρινοι» προχώρησαν στην πρόσληψη του Τόμας Ντολ.

Όσο αφορά τις επιλογές παικτών, ο Ιταλός τεχνικός διευθυντής του ΑΠΟΕΛ έδωσε τις πρώτες του εξετάσεις των περασμένο Ιανουάριο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν αποκτήσει τους Μπέζιακ, Φακινέτι, Βιντιγκάλ και τον γνώριμο μας Αντόνιο Γιάκολις. Με εξαίρεση τον Φακινέτι, οι άλλοι τρεις είχαν χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές από τον Τραμετσάνι βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ντομένικο Τέτι πήρε ένα σχετικά καλό βαθμό για τις μεταγραφές του περασμένου χειμώνα όμως εκεί που τα πήγε πραγματικά εξαιρετικά ήταν στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, όπου άγγιξε το τέλειο. Μπέλετς, Σάβιτς, Άλεφ, Χαλένιους, Πάβλοβιτς, Μάτιτς, Μιχαϊλοβιτς και Ζοαζίνιο έδειξαν πολύ καλά δείγματα γραφής, δικαιώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Ιταλό τεχνικό διευθυντή. Αποκτήθηκαν επίσης οι νεαροί και εξελίξιμοι Σιέλης και Χάνι για τους οποίους όμως δεν μπορούμε να εκφέρουμε ακόμα άποψη. Ο ΑΠΟΕΛ πήρε επίσης τους Λαφράνς, Μουκτάρη και Ίταλο τους οποίους παραχώρησε δανεικούς.

Το ποσοστό επιτυχίας του Ντομένικο Τέτι στις δυο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους είναι εξαιρετικό, un grandissimo successo στα ιταλικά. Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που ήρθαν στον ΑΠΟΕΛ επί ημερών του Ιταλού έχουν δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο στην ομάδα. 

Για αυτό το λόγο χαρακτηρίζεται το φετινό ρόστερ ως το πληρέστερο και ποιοτικότερο των τελευταίων χρόνων. Για αυτό ακριβώς υπάρχουν και οι τόσες ψηλές απαιτήσεις της διοίκησης και του κόσμου από τον Τόμας Ντολ, καθώς το υλικό που έχει στη διάθεση του ο Γερμανός είναι τεράστιων δυνατοτήτων.

Ο Ιταλός τεχνικός διευθυντής ευελπιστεί ότι θα έχει ανάλογο ποσοστό επιτυχίας και στην προσεχή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, έτσι ώστε να ανέβει ακόμα περισσότερο το επίπεδο και ο ανταγωνισμός στην ομάδα.

Το συμβόλαιο του με τον ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνεται τον προσεχή Μάιο και η διοίκηση θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει με τον Ιταλό, με το πρόσημο του έργου του να είναι πάντως σαφέστατα θετικό.

Τα νέα του ΑΠΟΕΛ είναι μια χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X