ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ uber alles στην πράξη!

Ο ατομικισμός υποχωρεί και κερδίζει έδαφος το συλλογικό πνεύμα στην ομάδα της Λευκωσίας

Σάββας Λαζανιάς

Ιδανική ήταν η πρεμιέρα του ΑΠΟΕΛ στο νέο πρωτάθλημα. Χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες, οι πρωταθλητές καταφέραν να κερδίσουν με ένα καθαρό σκορ την ΑΕΛ και να μπουν φουριόζοι στον νέο ποδοσφαιρικό μαραθώνιο.

Στα πολύ θετικά η απεξάρτηση από τον Τάμαρι

Στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου ο Μούσα Αλ Τάμαρι δεν ήταν μέσα στους διακριμένες όμως αυτό δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση την ομάδα της Λευκωσίας. Ο Τόμας Ντολ μας έδειξε ότι δεν στέκεται σε ονόματα αλλά μόνο στην εικόνα που βλέπει στο γήπεδο. Έτσι, αποφάσισε δικαιολογημένα να αποσύρει τον Ιορδανό στο 65’ από το παιχνίδι και να ρίξει στη θέση του τον Γιάκολις ο οποίος ήταν αρκετά καλός.

Με το σύστημα που επιλέγει ο Ντολ αλλά και την αγωνιστική του φιλοσοφία επιτυγχάνεται η απεξάρτηση της ομάδας από τον Τάμαρι, κάτι οποίο είναι πάρα πολύ θετικό. Την περσινή σεζόν, όποτε έλειπε ο Τάμαρι ή ήταν στα κάτω του, έλουζε κρύος ιδρώτας τον Τραμετσάνι καθώς ο ρόλος που είχε ο Ιορδανός στο γήπεδο δεν μπορούσε να τον έχει κανένας άλλος παίκτης. Ουσιαστικά, το 3-5-2 του Τραμετσάνι ήταν «κτισμένο» σε μεγάλο βαθμό στον Τάμαρι, κάτι το οποίο δεν ισχύει φέτος επί Ντολ.

Αυτό που άλλαξε φέτος στην ομάδα σε σχέση με πέρσι, στο οποίο περιλαμβάνεται και η απεξάρτηση από τον Τάμαρι, είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συλλογική προσπάθεια, με τον ατομικισμό να έρχεται σε δεύτερη μοίρα παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια πλειάδα ποιοτικών παικτών στο ρόστερ. Αυτό είναι έργο καθαρά του Τόμας Ντολ ο οποίος έχει εμφυσήσει την κλασσική γερμανική νοοτροπία στην ομάδα, θέτοντας σε πρώτο πλάνο το ομαδικό πνεύμα.

Χαρακτηριστικές του ομαδικού πνεύματος που κυριαρχεί πλέον στον ΑΠΟΕΛ είναι οι δυο φάσεις κόντρα στην ΑΕΛ με πρωταγωνιστή τον Βιντιγκάλ. Στο 73’ ο Πορτογάλος σέρβιρε το γκολ στον Πάβλοβιτς ενώ 3 λεπτά αργότερα έδειξε ένα υπερβολικό αλτρουισμό δίνοντας τη μπάλα στον Γιάκολις, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε πάρα πολύ καλή θέση για να σκοράρει. Υπερτονίζω ότι αναφερόμαστε στον Βιντιγκάλ, στον παίκτη που κατακρίναμε για τον ατομικισμό του στα πλείστα παιχνίδια που είχε αγωνιστεί μέχρι τώρα. Κι όμως, στη φάση του 76ου λεπτού πήγε να σιγουρέψει το γκολ χωρίς να σκεφτεί ότι θα του κλέψει τη δόξα ο Γιάκολις. Αυτό λέει πάρα πολλά.

Ο Τόμας Ντολ άρχισε να αφήνει για τα καλά το στίγμα του στην ομάδα και πλέον έχει μπει σε εφαρμογή το νέο γερμανικό σλόγκαν στον Αρχάγγελο, το «ΑΠΟΕΛ uber alles» που σημαίνει η ομάδα πάνω από όλα.

Τα νέα του ΑΠΟΕΛ είναι μια χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X