ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Τώρα -5, την Κυριακή ίσως -6…και τι έγινε;

Η σκληρή πραγματικότητα για την ομάδα της Λευκωσίας

Σάββας Λαζανιάς

Σε συνήθεια τείνουν να εξελιχθούν τα άσχημα αποτελέσματα στα ντέρμπι για τον ΑΠΟΕΛ. Τι κι αν οι «γαλαζοκίτρινοι» γνώριζαν ότι με νίκη θα έφταναν (έστω και προσωρινά) στο -2 από το κορυφή; Τι κι αν το σημερινό ντέρμπι θεωρείτο μια από τις λίγες ευκαιρίες που είχαν για να επιστρέψουν δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου; Τι κι αν είχαν να αντιμετωπίσουν (με όλο το σεβασμό προς την ΑΕΚ) μια ομάδα που έδειχνε να έχει περισσότερα προβλήματα από αυτούς;

Για όλα τα πιο πάνω, όλοι ανέμεναν ότι οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ θα έμπαιναν σήμερα στο γήπεδο με το μαχαίρι στο στόμα και θα έδειχναν πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη, άσχετα εάν δεν κατάφερναν στο τέλος της ημέρας να την πάρουν. Αντ' αυτού όμως είδαμε μια ομάδα τραγική μέσα στον αγωνιστικό χώρο που μόνο διεκδικήτρια του τίτλου δεν θύμιζε. Ο ΑΠΟΕΛ έμοιαζε περισσότερο σαν μια σκόρπια διαδήλωση. Ήταν λες και μαζεύτηκαν 11 πιτσιρικάδες στην αλάνα της γειτονιάς και έκαναν ότι τους περνούσε από το κεφάλι τους.

Ο ΑΠΟΕΛ με την παρουσία του κάνει τα δεδομένα να μοιάζουν μη ανατρέψιμα

Προς τιμήν του ο Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν είπε τα πράγματα με το όνομα τους στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, παραδεχομένος ότι η σημερινή ήταν χειρότερη εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ επί της δικής του θητείας. Η ομάδα ήταν ένα μαύρο χάλι σήμερα όμως δεν είναι η πρώτη φορά βλέπουμε τέτοια εικόνα. Αυτό το φαινόμενο το παρατηρούμε από την αρχή της σεζόν, με τον ΑΠΟΕΛ να παρουσιάζει μια σταθερότητα στην…αστάθεια.

Πλέον, δημιουργείται η εύλογη αμφιβολία για το κατά πόσο αυτή η ομάδα μπορεί να χτυπήσει το φετινό πρωτάθλημα. Δεν είναι η βαθμολογική διαφορά το μεγαλύτερο θέμα. Εξάλλου, ο ΑΠΟΕΛ παραμένει στο -5 από την κορυφή το οποίο ίσως γίνει -6 την Κυριακή. Και τι έγινε; Τι πέντε, τι έξι βαθμοί; Από μαθηματικής σκοπιάς, η ανατροπή των δεδομένων είναι πέρα για πέρα ρεαλιστική καθώς υπάρχουν άλλοι 39 διαθέσιμοι βαθμοί.

Ωστόσο, η ανατροπή των δεδομένων θα μπορούσε να ήταν ρεαλιστική για κάποια άλλη ομάδα, όχι όμως για τον φετινό ΑΠΟΕΛ, τουλάχιστον με βάση την εικόνα που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες. Ο ΑΠΟΕΛ με την παρουσία του είναι που κάνει τα δεδομένα να μοιάζουν μη ανατρέψιμα. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για την ομάδα της Λευκωσίας.

Η διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές είναι ότι τα προηγούμενα είχε σχεδόν 100% επιτυχία στα παιχνίδια «must win» όπως ήταν και το σημερινό στην Αρένα. Αυτό έκανε τη μεγάλη διαφορά και οδηγούσε τους «γαλαζοκίτρινους» από εξώστη σε εξώστη.

Φέτος όμως η ομάδα δεν δείχνει αυτό το μέταλλο ούτε και τη συνέπεια που είχε άλλες χρονιές. Το να επανέλθει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου μοιάζει περισσότερο με ευσεποθισμό παρά με ρεαλιστικό σενάριο με βάσει το τι βλέπουμε από την ομάδα του Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν. Εκτός βέβαια κι αν υπάρξει μεταμόρφωση μέσα σε λίγες μέρες κάτι το οποίο φαντάζει από χλωμό έως απίθανο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X