ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Τραβάνε το κουπί τα «ιτς»

Πέρι μεσοεπιθετικής γραμμής ο λόγος…

Μετά από χρόνια τα «-ιτς» είναι πολλά στον Αρχάγγελο και αυτό από μόνο του είναι ένα στοιχείο με ενδιαφέρον. Σε αυτό το πλαίσιο, Γέφτοβιτς – Γιάκολιτς – Πάβλοβιτς θα χρειαστεί να κάνουν το κάτι παραπάνω στα επόμενα δύο παιχνίδια.

Δεδομένων των αναλογιών, δεν είναι και το πιο ευχάριστο για ένα προπονητή, να χάνει το βασικό του χαρτί εν καιρό συνεχόμενων και δύσκολων παιχνιδιών. Παιχνιδιών που θα κρίνουν πολλά για την συνέχεια τόσο σε κύπελο αλλά και σε πρωτάθλημα.

Ο Κόρε προβληματίζεται λοιπόν για τον αντικαταστάτη του Τάμαρι, μετά τον τραυματισμό του με θλάση στο ματς με τη Δόξα. Ο Ιορδανός χάνει τόσο τον αυριανό επαναληπτικό κυπέλου κόντρα στον Απόλλωνα, όσο και το επόμενο ματς με τη Σαλαμίνα, ενώ τρέχει να προλάβει το μεγάλο ντέρμπι με την Ανόρθωση.

Μοιρασμένες πιθανότητες για να πάρουν την θέση του έχουν οι Γιάκολιτς και Γέφτοβιτς. Ο πρώτος «φωνάζει» εδώ και καιρό την θέληση του να αγωνιστεί στην φυσική του θέση. Ο Κροάτης είναι ο παίκτης που «πληρώνει» την μεσοεπιθετική πληρότητα στην ομάδα, καθώς απαριθμεί μόλις 3 συμμετοχές ως βασικός στο πρωτάθλημα. Η σβελτάδα του 27χρονου, καθώς και ικανότητα του να διεισδύει στην περιοχή φάνηκαν και στο ματς με τη Δόξα, καθώς η συνεργασία Γιάκολιτς – Ντε Βινσέντι – Πάβλοβιτς ήταν αρκετά αποδοτική ως την δημιουργία φάσεων.

Από την άλλη, ο Γέφτοβιτς μέρα με την μέρα, εγκλιματίζεται περισσότερο στην ομάδα και τα θέλω του προπονητή. Άλλωστε, ο Νορβηγός ήταν και ο λόγος που ο 26χρονος ήρθε στο νησί μας. Ο χρόνος συμμετοχής του με τη Δόξα ήταν λίγος, ενώ το αποτέλεσμα είχε ήδη «τελειώσει» τα πάντα. Ωστόσο στο ματς με τον Απόλλωνα είδαμε ένα παίκτη να κυνηγάει κάθε φάση, να πασάρει χωρίς να το σκέφτεται ιδιαίτερα (γρήγορη σκέψη) και να διεισδύει όποτε μπορεί προς τα μέσα ψάχνοντας το σουτ. Παίκτης που να το θυμηθείτε μπορεί να φανεί κρισιμότατος μέχρι τον Μάιο…

Ο Κόρε παρά το rotation, έδειξε πως έχει μια προτίμηση στον Πάβλοβιτς ως προς την κορυφή της επίθεσης. Η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις στο ρόστερ σου παίκτη Εθνικής Σερβίας (έστω και αν ο χρόνος συμμετοχής του είναι λίγος) δεν τον βγάζεις και εύκολα από την ενδεκάδα. Τα 5 γκολ του 26χρονου φορ μπορεί να μην λένε κάτι σαν στατιστικό αλλά η ικανότητα του να παίζει με την πλάτη, να γεμίζει την περιοχή και να σπάζει παιχνίδι είναι κάτι που μετράει. Στο ματς κόντρα στη Δόξα και αυτός ήταν ιδιαίτερα κινητικός.

Βάση της δεδομένης απώλειας του Ιορδανού μέσου της ομάδας, οι αλλαγές είναι δεδομένες στα επόμενα δύο ματς. Στην εξίσωση προσθέτουμε το ανέβασμα του Βιντιγκάλ που ίσως κυνηγήσει θέση στην ενδεκάδα. Την ίδια ώρα που Εφραίμ – Αλωνέυτης είναι πάντα υπολογίσιμοι. Ειδικά ο πρώτος μπορεί να μονιμοποιηθεί στην ενδεκάδα. Οι επιλογές λοιπόν είναι πολλές για τον Νορβηγό προπονητή...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X