ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Του έβαλαν πίεση!

Ο Ιανουάριος θα καθορίσει πολλά για την συνέχεια…

Ομόνοια και Ανόρθωση πρόσθεσαν έξτρα πίεση στην διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» εν όψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο φετινός μαραθώνιος είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους και αυτό είναι κοινός αποδεκτό. Η ψαλίδα σμίκρυνε και οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές. Σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οι παραδοσιακοί συν διεκδικητές του τίτλου επέστρεψαν δυναμικά. Τόσο οι πράσινοι όσο και η Κυρία πείθουν με τις εμφανίσεις τους αλλά κυρίως με την βαθμολογική τους συγκομιδή. Η Ανόρθωση βρίσκεται στην πρώτη θέση, αήττητη με 27 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο από την Ομόνοια. Η ομάδα του Μπεργκ ακολουθεί με 12 παιχνίδια και απαριθμεί 25 βαθμούς.

Το πιο πάνω στατιστικό μιλάει από μόνο του, ένα πρωτάθλημα με μια μυρωδιά απ’ τα παλιά. Είναι διαφορετικό – κυρίως για την ψυχοσύνθεση του κόσμου – αλλά μπορούμε να πούμε και όλων στον Αρχάγγελο να κοντράρονται με δύο παραδοσιακές δυνάμεις. Κυρίως λόγο κόσμου, ιστορίας και κατακτήσεων τροπαίων.

Να το κάνω πιο «λιανά» όμως για να γίνει κατανοητό. Είναι αλλιώτικο για τον ΑΠΟΕΛίστα να χάνει το πρωτάθλημα από την Ομόνοια ή την Ανόρθωση και άλλο να το χάνει από τον Απόλλωνα. Η ομάδα της Λεμεσού μπορεί να ήταν η μόνιμη αντίπαλος για τον τίτλο την τελευταία πενταετία, ωστόσο η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να την «διαγράψει», καθώς ανεβαίνει και αυτή με την σειρά της…

Ο κόσμος της ομάδας είναι απαιτητικός και αυτό το ξέρει καλύτερα από όλους η διοίκηση της ομάδας. Πριν το ματς με την Σεβίλλη ο πρόεδρος της ομάδας δήλωσε στα ΜΜΕ, «θέλουμε ένα φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που έχουμε και ένα ακραίο επιθετικό». Βγήκαν δηλαδή οι πρώτες δύο κινήσεις, αν και δεν θα είναι μόνο αυτές.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμένουν παίκτες όπως οι Μακρής, Εφραίμ, Αλωνεύτης, Άλεφ, Σάβιτς να πάρουν ευκαιρίες και να δείξουν την αξία τους. Το σενάριο πάντως να γίνουν και οι 4 μεταγραφές είναι και το πιο πιθανό. Οι δύο γεμάτοι μήνες (Ιανουάριος – Φεβρουάριος) θα καθορίσουν πολλά για την συνέχεια…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση