ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Το νόημα της Καθαράς Δευτέρας

Τα ψέματα τελείωσαν για την ομάδα της Λευκωσίας

Σάββας Λαζανιάς

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημαίνει το τέλος των Αποκριών.

Η Σαρακοστή που για την ακρίβεια είναι οι επόμενες 48 ημέρες (μετά την καθαρά Δευτέρα) μέχρι το Πάσχα, είναι ημέρες νηστείας και κάθαρσης του σώματος και της ψυχής για τους απανταχού Ορθόδοξους Χριστιανούς. Ονομάζεται Σαρακοστή επειδή γίνεται εις ανάμνηση της 40ημερης νηστείας του Χριστού στην έρημο.

Την δική του Καθαρά Δευτέρα με όλη τη σημασία θέλει να κάνει στην πράξη και ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος υποδέχεται την Ομόνοια στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Είναι ένα παιχνίδι δίχως αύριο για την ομάδα της Λευκωσίας το οποίο θα πρέπει να κερδίσει πάση θυσία εάν θέλει να παραμείνει στο παιχνίδι του τίτλου.

Οι «γαλαζικίτρινοι» ψάχνουν ουσιαστικά τη δική τους «κάθαρση» και αγωνιστική ανάταση που θα ταιριάζει και με το γενικότερο νόημα της συγκεκριμένης μέρας. Δεν είναι όμως και τόσο απλό να το πετύχουν. Γιατί η αγωνιστική ανάταση δεν μπορεί να επέλθει χωρίς τη ψυχική κάθαρση. Και στο ψυχολογικό κομμάτι είναι που παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα στον ΑΠΟΕΛ και αυτό το φαινόμενο φάνηκε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που «στράβωσαν», με τους «γαλαζοκίτρινους» να μην μπορούν να βγάλουν αντίδραση.

Τώρα έχουν τελειώσει τα ψέματα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Την Καθαρά Δευτέρα θα φανεί εάν ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να πετύχει τον αγωνιστικό του «εξαγνισμό» και να δείξει σημάδια ανάτασης. Ο αγώνας με την Ομόνοια είναι κάτι περισσότερο από τελικός. Είτε τον κερδίζει και μένει στο παιχνίδι του τίτλου, είτε δεν τον κερδίζει και αρχίζει να συμβιβάζεται με την ιδέα της αποκαθήλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Σάββας Λαζανιάς

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

<