ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: In Vladan they trust

Ο Σέρβος τεχνικός έδωσε απαντήσεις με έργα...

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

georgioue@sppmedia.com

Ήταν 5 Οκτωβρίου όταν το ΑΠΟΕΛ ανακοίνωνε και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας του με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Μια συμφωνία που έφερε χαμόγελα στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και που συνοδεύτηκε όμως από πολλά ερωτηματικά, καθώς ο Σέρβος είχε μπόλικη δουλειά μπροστά του.

Εκείνη την περίοδο όλα έμοιαζαν στραβά κι ανάποδα για τους «Γαλαζοκίτρινους» με αποτέλεσμα να ακούγονται πράγματα και θαύματα. Κάποιοι έσπευσαν να πουν πως η ποιότητα του ΑΠΟΕΛ δεν είναι τέτοια που να επιτρέπει όνειρα για μεγάλα πράγματα, άλλοι μιλούσαν για τους μπόλικους τραυματισμούς που θα αποτελούσε τροχοπέδη στην προσπάθεια του Βλάνταν, για την έλλειψη χημείας, την επιθετική δυστοκία, ενώ δεν ήταν λίγοι που θεωρούν πως το οικονομικό θα εμποδίσει την ομάδα απ’ το να κάνει έστω και μισό βήμα μπροστά.

Πάμε όμως σε μια δόση ρεαλισμού. Απ’ την μέρα που πάτησε το πόδι του στον «Αρχάγγελο» ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς το πρότζεκτ ΑΠΟΕΛ πηγαίνει πρίμα. Έξι σερί τρίποντα στο πρωτάθλημα, μια νίκη στο κύπελλο και γενικότερα με τον Σέρβο στο τιμόνι η ομάδα παραμένει ανίκητη.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ξεκίνησε απ’ τα βασικά. Αυτά που πρέπει να κάνει ένας προπονητής μόλις βρεθεί σε μια νέα ομάδα μεσούσης της σεζόν. Δούλεψε στην ψυχολογία, με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και τσιμέντωσε την άμυνα του. Εκ των πραγμάτων η αμυντική λειτουργία έδειχνε και στην προ Βλάνταν εποχή να πηγαίνει πρίμα, με τον Σέρβο όμως να δίνει ακόμη περισσότερη έμφαση ώστε να κάνει πράξει την ατάκα «δέχεται τέρμα με το σταγονόμετρο». Με ηγέτη τον Κρέσπο, οι «Γαλαζοκίτρινοι» έχουν πλέον την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη καθώς δέχονται κατά μέσο όρο ένα τέρμα κάθε 360 λεπτά (!!!).

Αφού λοιπόν τσιμέντωσε την άμυνα προχώρησε με πινελιές στο επιθετικό κομμάτι. Η προσπάθεια να περάσει τη δική του φιλοσοφία και τους αυτοματισμούς που επιθυμεί μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Παρά ταύτα παιχνίδι με το παιχνίδι βλέπεις μια νέα πινελιά και κάποιος αυτοματισμούς, κάτι που ουσιαστικά προέρχεται απ’ τις εργατοώρες στην προπόνηση και την επανάληψη συγκεκριμένων ασκήσεων.

Την ίδια ώρα μέσα απ’ την προπόνηση αλλά και την δουλειά στο ψυχολογικό κι όχι μόνο τομέα, ο Βλάνταν φαίνεται να βρίσκει τη χημεία στο δίδυμο Σαρφό – Βίγια, κι αν οι δυο τους συνεργάζονται άψογα τότε το επίπεδο του ΑΠΟΕΛ ανεβαίνει. Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε και τη δουλειά που γίνεται με τους επιθετικούς προκυμμένου να βρουν και πάλι τον εαυτό τους. Τα σημεία που αναφέραμε πιο πάνω ασφαλώς χρήζουν περεταίρω βελτίωσης, όμως τα σημάδια της δουλειάς του Σέρβου φαίνονται και δεν μπορείς παρά να τα υποδείξεις.

Τέλος, γνωρίζοντας πως οι επιθετικοί της ομάδας δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση ο 52χρονος τεχνικός έδωσε έμφαση και στις στημένες φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως στο παιχνίδι με την Ομόνοια τα 3 τέρματα ήρθαν από στημένες φάσεις. Κι αν εξαιρέσεις το πέναλτι του Μαρκίνιος, τα άλλα δυο ήρθαν από στημένα και μπαλιά στην περιοχή στο δεύτερο δοκάρι, όπως το γύρισμα προς τα μέσα οδήγησε στο τέρμα. Στις καλές στημένες φάσεις προσθέτουμε και το δοκάρι του Βιγιαφάνες.

Ασφαλώς το ΑΠΟΕΛ δεν έγινε υπερομάδα απ’ τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται μπόλικη δουλειά και είναι κάτι που παραδέχεται κι ο ίδιος ο Βλάνταν, όμως εκ των πραγμάτων ο Σέρβος δείχνει πως μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στα σωστά μονοπάτια. Αν αντέξει σε βάθος χρόνου θα το δούμε... Για την ώρα ο βαθμός που παίρνει ο Σέρβος στην αξιολόγηση είναι… άριστος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση