ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Το κόστος, το χρονοδιάγραμμα και η κρατική χορηγία

Μπήκαν επίσημα αριθμοί και ημερομηνίες - Υπολείπονται περίπου άλλα 10 εκατομμύρια

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η ανάθεση της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ σε εργοληπτική εταιρεία θα πρέπει να γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

Η περίοδος κατασκευής εκτιμάται στους 30 μήνες και το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2028. Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, το γήπεδο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες με κόσμο από το καλοκαίρι του 2028.

Το εκτιμώμενο κόστος ανέγερσης του γηπέδου (σύμφωνα με τις τωρινές τιμές και τους φόρους) ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Ιορδάνου θα αποτελέσει τον βασικό επενδυτή με συνεισφορά μέχρι και το 49% του ποσού που θα απομείνει μετά την καταβολή της κρατικής χορηγίας. Όπως δήλωσε ο ίδιος, θα βάλει ένα ποσό κοντά στα 12-13 εκατομμύρια ευρώ.

Η κρατική χορηγία θα καλύψει το 30-35% του υπολογιζόμενου κόστους, δηλαδή ένα ποσό μεταξύ 11 και 12.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ως εκ τούτου, από το συνολικό εκτιμώμενο κόστος των 35 εκατομμυρίων, έχει εξασφαλιστεί ένα ποσό κοντά στα 25 εκατομμύρια, κάτι που δίνει την ευχέρεια στον ΑΠΟΕΛ να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των σχεδιασμών του.

Απομένει δηλαδή ένα ποσό περίπου κοντά στα 10 εκατομμύρια, το οποίο αναμένεται να καλυφθεί από άλλους επενδυτές πλην του κ. Ιορδάνου, ενώ θα μπορούν και οι ΑΠΟΕΛίστες να συνεισφέρουν ως μέτοχοι στο όλο εγχείρημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση