ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Το Βίγια - Σαρφό αλλάζει επίπεδο

Η συνεργασία των δυο αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο κέρδος απ' το αιώνιο

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

georgioue@sppmedia.com

Όταν το καλοκαίρι το ΑΠΟΕΛ ανακοίνωνε την σύναψη συμφωνίας με τον Λούκας Βιγιαφάνες το μεγάλο ερώτημα αφορούσε τη συνεργασία του με τον Σαρφό. Εκ των πραγμάτων με δυο ποδοσφαιριστές που εκ φύσεως θέλουν να οργανώνουν το παιχνίδι, να ελέγχουν τον ρυθμό, να γίνονται πρωταγωνιστές, χρειάζονται σωστή διαχείριση απ’ τον προπονητή ώστε να μην λειτουργήσουν εις βάρος της ομάδας.

Η συνεργασία των δυο ξεκίνησε με κάποιες… «αναταραχές» χωρίς να μπορεί κανείς τους να ξεχωρίσει. Επί σειρά αγώνων έβλεπες τους δυο να μην έχουν την κατάλληλη χημεία, κάτι που ασφαλώς έβγαζε χαμένο το ΑΠΟΕΛ. Είναι δεδομένο πως άμα έχεις στο ρόστερ δυο παίκτες τέτοιας ποιότητας, περιμένεις να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους, κάτι που στους πρώτες μήνες της συνύπαρξης των δυο πολύ απλά δεν συνέβη. Αντίθετα οι «Γαλαζοκίτρινοι» στηρίχθηκαν όλο αυτό τον καιρό στην εξαιρετική ανασταλτική τους λειτουργία, η οποία πρόσφερε την ασφάλεια και την ώθηση που χρειαζόταν για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο σερί και να βρίσκεται σε απόσταση βολής απ’ την κορυφή.

Με την πάροδο όμως του χρόνου φαίνεται πως στο δίδυμο Βίγια – Σαρφό κάτι αλλάζει. Στο ντέρμπι «αιωνίων», οι δυο τους όχι μόνο λειτούργησαν αρμονικά, αλλά συνέβαλαν ουσιαστικά στη τεράστια σε έκταση και σημασίας νίκη. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος αναλάμβανε την πρωτοβουλία στην οργάνωση, ενώ την ίδια ώρα αμφότεροι προσπαθούσαν να συνεργαστούν ώστε να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Στο 14’ ο Βιγιαφάνες με τρομερή έμπνευση τρύπησε στη μέση την άμυνα της Ομόνοιας, με τον Σούσιτς να βγαίνει σε τετ α τετ αλλά να μην σκοράρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Σαρφό να βρει τον Μπλουμ για τελική. Το πρέσινγκ που άσκησαν οι δυο (μαζί με τον Κονσταντίνοφ) στο 23’ οδήγησε σε ανάκτηση της μπάλας κι απ’ την πάσα του Σαρφό στον Κβιλιτάια ήρθε η κόκκινη του Λανγκ. Από εκτέλεση κόρνερ του Σαρφό ήρθε η εξαιρετική ευκαιρία του Σούσιτς στο πρώτο ημίχρονο όταν από κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω απ’ την εστία, ενώ τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο τέρμα προήλθαν από εκτελέσεις του Βιγιαφάνες (ο οποίος επίσης είχε και δοκάρι).

Γενικότερα στο ντέρμπι «αιωνίων» οι δυο τους λειτούργησαν άψογα δίνοντας στηρίγματα ο ένας στον άλλο, κι αφού οργάνωσαν μαεστρικά το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ ήρθε κι η τεράστια τεσσάρα. Επί αυτού ίσως το μεγαλύτερο κέρδος απ’ τον χθεσινό αγώνα να είναι η συνεργασία του Βιγιαφάνες με τον Σαρφό που αν λειτουργήσει σε βάθος χρόνου, τότε ασφαλώς και θα πρόκειται για ένα απ’ τα πιο ισχυρά χαρτιά της ομάδας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς για τον τίτλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση