ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Της αναβολής το κάγκελο

Τροποποίηση, διαγραφή του κανονισμού ή καμιά αλλαγή;

Εφραίμ Γεωργίου

Από χθες το μεσημέρι το θέμα της αναβολής των αγώνων βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας με αφορμή τις εξελίξεις στο ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ με την Ανόρθωση. Οι «Γαλαζοκίτρινοι» αξιοποίησαν το δικαίωμα τους και ζήτησαν την αλλαγή στον ορισμό του συγκεκριμένου αγώνα και απ’ τη στιγμή που έγινε γνωστό υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις. Έγινε κυριολεκτικά της αναβολής το... κάγκελο. 

Οι εξελίξεις ακολουθούν η μια την άλλη και σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας ο Γιώργος Κούμας προκρίνει τη συζήτηση για αλλαγή του κανονισμού. Θα υπάρχει η δυνατότητα για αναβολή στους αγώνες των Play off για Ευρωπαϊκούς ομίλους αλλά δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για αναβολή μεσούσης της σεζόν.

«Χείρα βοηθείας» για το κοινό καλό

Ας πάρουμε όμως λίγο τα πράγματα απ’ την αρχή. Το όλο θέμα των αναβολών υπάρχει για να εξυπηρετήσει τις ομάδες μας που αγωνίζονται στην Ευρώπη, είτε αυτή ονομάζεται ΑΠΟΕΛ, είτε Απόλλωνας, είτε ΑΕΚ, είτε οτιδήποτε άλλο. Και γιατί χρειάζεται να δώσεις «χείρα βοηθείας» στους Ευρωπαίους; Γιατί πολύ απλά αυτό βολεύει όλη την Κύπρο. Οι επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ αλλά και των άλλων ομάδων στην Ευρώπη φέρνουν κέρδη (χρηματικά και μη) σε όλες τις ομάδες του νησιού.

Αλλαγή; Γιατί;

Έτσι και μετά την διαφαινόμενη εξέλιξη για αλλαγή στον κανονισμό προκύπτει και το ερώτημα γιατί να δικαιούσαι στα Play off και όχι στους ομίλους; Η σημαντικότητα των αγώνων είναι εξίσου μεγάλη και στην τελική αν βάλουμε τα πράγματα κάτω, τα παιχνίδια των ομίλων μπορείς να υποστηρίξεις ότι είναι πολύ πιο σημαντικά.

Ας μιλήσουμε όμως παράδειγμα. Αν το ΑΠΟΕΛ δεν είχε την δυνατότητα να αναβάλει το παιχνίδι με την «Κυρία» τότε τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τους «Γαλαζοκίτρινους». Ταξιδεύεις για Σεβίλλη και δίνεις ένα πολύ σημαντικό αγώνα για τους ομίλους την Πέμπτη. Το αεροδρόμιο δεν σ’ αφήνει να φύγεις μεσάνυχτα και η πτήση σου αναγκαστικά είναι Παρασκευή βράδι. Ξημερώματα Σαββάτου είσαι στην Κύπρο και την Κυριακή παίζεις σε ντέρμπι. Αυτό φυσικά και δημιουργεί προβλήματα καθώς για ποδοσφαιριστές μιλάμε και όχι μηχανές. Απ’ τη στιγμή που θες να δώσεις διευκολύνσεις στους Ευρωπαίους τότε πρέπει να δώσεις σε όλους τους αγώνες.

Διευκολύνσεις; Γιατί;

Φυσικά υπάρχει πάντα και η αντίθετη άποψη. Διευκολύνσεις σε κανέναν. Με αυτό τον τρόπο δεν επηρεάζεις το πρόγραμμα κανενός και παλεύεις με όλες τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσεις. Στο κάτω κάτω λέμε συνεχώς για το βάθος στις ομάδες και όλα τα συναφή. Έχεις τα κότσια για Ευρώπη; Απόδειξε το στο γήπεδο και συνδύασε πρωτάθλημα και Ευρώπη. 

Αυτή την άποψη όμως δεν συμμερίστηκαν τα ίδια τα σωματεία πριν δυο χρόνια όταν ψήφισαν το δικαίωμα των Ευρωπαίων για αναβολές αγώνων. Φυσικά ούτε και το ΑΠΟΕΛ συμμερίζεται την άποψη καθώς εξάσκησε το δικαίωμα του για αναβολή. 

Τώρα για τις εξελίξεις φυσικά και το ΑΠΟΕΛ θα μπει στη συζήτηση για μια πιθανή αλλαγή και μάλιστα δυναμικά. Είναι η ομάδα που επηρεάζεται περισσότερα από όλες. Την επίσημη του θέση δεν μπορούμε να την ξέρουμε, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει βγει αλλά το γεγονός πως άσκησε τη χρήση του δικαιώματος του για αναβολή αγώνων δείχνει πως είναι υπέρ της βοήθειας στους Ευρωπαίους σε όλη τη διάρκεια της πορείας του. Βέβαια όταν έρθει η ώρα να συζητήσουν οι ομάδες, τότε οι «Γαλαζοκίτρινοι» θα τοποθετηθούν και επίσημα. 

Η ερώτηση είναι απλή

Το μεγάλο ερώτημα όμως που πρέπει να απαντηθεί είναι άλλο. Θέλουμε να δίνουμε βοήθεια στους Ευρωπαίους ή όχι; Αν η απάντηση είναι όχι τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ απλά. Αν πάλι η απάντηση είναι ναι τότε χρειάζεται μια πραγματική λύση στο θέμα και αυτό δεν μπορεί να είναι η κατάργηση ενός εδάφιου. Αν θες να βοηθήσεις τις Ευρωπαϊκές ομάδες, τότε βρες τον τρόπο να τα συνδυάσεις όλα. Το εργαλεία υπάρχουν, είναι εκεί, επαναξιολόγηση της απόφασης για διακοπή όταν υπάρχει το Σούπερ Καπ, έγκαιρος προγραμματισμός (αν θες αναβολή τότε να το ανακοινώσεις μερικές μέρες μετά την κλήρωση των ομίλων). Το ζητούμενο είναι να σηκώσουν τα εργαλεία αυτοί που πρέπει και να τα αξιοποιήσουν. Λύσεις πάντα υπάρχουν.

Τα νέα του ΑΠΟΕΛ είναι μια χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X