ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Τα φώτα σβήνουν, τα εκατομμύρια μένουν

Επιτυχημένο από κάθε άποψη το ευρωπαϊκό οδοιπορικό των «γαλαζοκιτρίνων»

Σάββας Λαζανιάς

Μπαίνει και επίσημα την Πέμπτη ο επίλογος στο φετινό ευρωπαϊκό οδοιπορικό του ΑΠΟΕΛ, το οποίο διήρκησε συνολικά 220 ήμερες. 

Το ταξίδι του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη είχε ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου του 2019 στο Μαυροβούνιο κόντρα στην Σουντζέσκα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ολοκληρωθεί αύριο στη Βασιλεία.

Το 3-0 του πρώτου αγώνα αφήνει ουσιαστικά απειροελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στους «γαλαζοκίτρινους», οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Όπως είναι φυσιολογικό, ο επαναληπτικός με τη Βασιλεία προσεγγίζεται σαν ένα παιχνίδι προετοιμασίας από τους «γαλαζοκίτρινους». Αυτό φάνηκε και από τις τοποθετήσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη στη συνέντευξη Τύπου, ο οποίος προανήγγειλε ουσιαστικά rotation και δοκιμές.

Ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα έχει η αυριανή αναμέτρηση, η ευρωπαϊκή πορεία των «γαλαζοκίτρινων» κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη από κάθε άποψη. Για άλλη μια χρονιά ο ΑΠΟΕΛ αντιπροσώπευσε επάξια την Κύπρο στην Ευρώπη, μεγαλώνοντας παράλληλα ακόμα περισσότερο το ευρωπαϊκό του «brand name».

Πάρα πολύ σημαντικό είναι και το οικονομικό όφελος από αυτή την πορεία των 220 ημερών στην Ευρώπη, η οποία φέρνει στα ταμεία της ομάδας ένα ποσό κοντά στα 13 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο κρίνεται πέρα για πέρα ικανοποιητικό αλλά και βοηθητικό για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργίας της εταιρείας.

Μπαίνει λοιπόν ο επίλογος σε μια χρυσή ευρωπαϊκή πορεία και πλέον ο ΑΠΟΕΛ επικεντρώνεται στον βασικό του στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του 8ου συνεχόμενου πρωταθλήματος. To εγχείρημα του ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση. Θα χρειαστεί ουσιαστικά μια τεράστια υπέρβαση για να φέρει τούμπα την κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Σάββας Λαζανιάς

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X