ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Στη «μάχη» για τα εκατομμύρια

Οι πρωταθλητές διεκδικούν όσα έχασαν πέρσι

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Όταν ανακοινώθηκε, από τον ίδιο τον Πρόδρομο Πετρίδη στη γενική συνέλευση, πως τα έσοδα από την Ευρώπη ανήλθαν σε €1.3εκ. τη σεζόν 2018-19, έγινε και επίσημα γνωστό πως οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν τη χειρότερη συγκομιδή τους εδώ και πολλά χρόνια. Είναι άλλα τα επίπεδα αν καταφέρεις να μπεις στους ομίλους των κυπέλλων Ευρώπης και όταν μείνεις έξω τα έσοδα μειώνονται απότομα. Δε συνέβη μόνο στον ΑΠΟΕΛ, αλλά σε ένα σωρό ομάδες σε όλη την Ευρώπη να πέσουν θύματα εκπλήξεων που τις πλήγωσαν.

Η πρόκριση στα play offs εξασφαλίσει €5εκ. εγγυημένα και πρόκριση στους ομίλους του Europa που συνεπάγεται άλλα €2,92εκ.

Η σεζόν όμως τελείωσε, οι «γαλαζοκίτρινοι» σήκωσαν το έβδομο σερί και απέναντι στην Σουτγιέσκα θα δοκιμάσουν πάλι να μπουν στη μεγάλη γιορτή. Θέλουν ομίλους και αν γίνεται του Champions League. Δικαιούται ο ΑΠΟΕΛ, βάσει όσων πέτυχε αυτή τη 11ετία, να στοχεύει και στα «αστέρια». Για αυτό άλλωστε έγινε και η σημαντική ενίσχυση που έγινε. Αν τα καταφέρει, θα καρπωθεί και ένα μεγάλο ποσό που η εταιρεία το χρειάζεται.

Με τη συμμετοχή απευθείας στο δεύτερο προκριματικό, οι πρωταθλητές μας εξασφάλισαν €380χιλ. μπόνους από την UEFA. Έχουν επίσης εξασφαλισμένο το ποσό των €260χιλ. που παίρνουν όλες οι πρωταθλήτριες που δε θα μπουν σε κάποιο όμιλο και €280χιλ. που αντιστοιχούν στη συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό του Europa. Σύνολο €920χιλ. εγγυημένο ποσό. Αλλά δεν είναι αυτό στο οποίο στοχεύουν.

Αν περάσουν την Σουτγιέσκα, το εγγυημένο ποσό ανέρχεται σε €1.040.000 αφού εξασφαλίζεται αυτόματα και η συμμετοχή στα play offs του Europa. Το «κλειδί» όμως είναι ο τρίτος γύρος. Εκεί αν περάσει ο ΑΠΟΕΛ κάνει γερή μπάζα. Εξηγούμαστε:

Η πρόκριση στα play offs εξασφαλίσει €5εκ. εγγυημένα και πρόκριση στους ομίλους του Europa που συνεπάγεται άλλα €2,92εκ. Εννοείται πως έχεις εγγυημένα άλλα τρία εντός έδρας ματς στον όμιλο που θα σου φέρουν κι άλλα έσοδα. Αλλά τα €7,92εκ. από μόνα τους είναι τεράστιο νούμερο.

Αν τώρα μπει στους ομίλους του Champions league, τα επίπεδα αλλάζουν απότομα. Εγγυημένο ποσό €15.250.000 με το που μπήκες και ό,τι σου αναλογεί από το market pool της βαθμολογίας δεκαετίας που κατ’ ελάχιστον είναι €1,108,000. Όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε τα μπόνους από βαθμούς στον όμιλο, το υπόλοιπο market pool, εισιτήρια, πωλήσεις προϊόντων.

Τα νέα του ΑΠΟΕΛ είναι μια χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας
 

Αυτά τα νούμερα αποδεικνύουν το τι σημαίνει να παίζεις champions league και πόσο κρίσιμος είναι κάθε σου αγώνες. Αρχή την Τρίτη(23/7) στο Μαυροβούνιο!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X