ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Σωφρόνης και «προπονητοφαγία»

Τα δεδομένα στην περίπτωση του διαζυγίου με τον Κύπριο τεχνικό δεν είναι τα ίδια με τις προηγούμενες απομακρύνσεις προπονητών

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Σε νέα εποχή ετοιμάζεται να μπει ο ΑΠΟΕΛ μετά την αποχώρηση του Σωφρόνη Αυγουστή. Ο κύκλος του Κύπριου προπονητή στους «γαλαζοκιτρίνους» έκλεισε μετά από 14 μήνες.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης μπορεί να έχει αποκτήσει δικαιολογημένα τον χαρακτηρισμό του «προπονητοφάγου». Ωστόσο, κατά την άποψη μου τα δεδομένα στην περίπτωση του διαζυγίου με τον Σωφρόνη Αυγουστή δεν είναι τα ίδια με τις προηγούμενες απομακρύνσεις προπονητών.

Ο Κύπριος τεχνικός δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα «κρίσιμο ραντεβού»

Ο 45χρονος προπονητής ανέλαβε τον ΑΠΟΕΛ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο την περσινή σεζόν. Με μια μακρά αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα βαθμολογικά και να την φέρει να διεκδικεί με αξιώσεις ακόμη και το πρωτάθλημα σε κάποια στιγμή. Ωστόσο, το φινάλε της σεζόν χάλασε τα πάντα. Ο ΑΠΟΕΛ πέταξε στα σκουπίδια όλες τις μεγάλες ευκαιρίες που είχε για να καταλάβει την 2η προνομιούχο θέση και συμβιβάστηκε με την έξοδο στο Κόνφερενς. Φτάσαμε στη φετινή σεζόν, όπου η ομάδα στην επιστροφή της στην Ευρώπη είχε ως μεγάλο στόχο την είσοδο της σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Ούτε αυτός ο στόχος εκπληρώθηκε. Ήρθε στη συνέχεια η έναρξη του πρωταθλήματος. Η αδυναμία του ΑΠΟΕΛ να κερδίσει στην έδρα του και πολύ περισσότερο η εικόνα που έβγαζε στο γήπεδο η ομάδα, ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι, οδηγώντας τους διοικούντες στην απόφαση να ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους με τον Κύπριο προπονητή.

Ο Σωφρόνης Αυγούστη έτυχε πολύ μεγαλύτερης στήριξης από τον κόσμο και τη διοίκηση σε σχέση με αυτή που είχαν οι προκάτοχοι του, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας κανένα βασικό στόχο της ομάδας. Γενικά, ο Κύπριος τεχνικός δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα «κρίσιμο ραντεβού», ούτε την περσινή σεζόν στην Κύπρο ούτε και φέτος στην Ευρώπη. Σε αυτά προστέθηκε και η προβληματική εικόνα της ομάδας στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, κάτι που έφερε την άρση της στήριξης που είχε η διοίκηση προς το πρόσωπο του.

Στηρίχθηκε αρκετά ο Κύπριος τεχνικός ο οποίος φεύγει σαν φίλος από τον ΑΠΟΕΛ, έχοντας τον σεβασμό του κόσμου για την προσπάθεια που έκανε όλους αυτούς τους μήνες. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ανάλογη στήριξη από όλους (διοίκηση, κόσμο) και στο διάδοχο του Σωφρόνη, όποιος και να είναι αυτός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Φως, περισσότερο φως!

Φως, περισσότερο φως!

Όπως η μέρα με τη νύχτα η διαφορά του φωτισμού του «Στάδιο Άλφαμέγα» με το Τσίρειο
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΕΛ