ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Σοβαρό ενδεχόμενο μετάθεσης της ΓΣ

Είναι πολύ πιθανό να οριστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Καθόλου δεδομένη δεν είναι η πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ στις 23 Μαρτίου, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μετάθεσης της σε μεταγενέστερη ημερομηνία λόγω των περιοριστικών μέτρων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως μάθαμε, υπάρχουν περίπου 1800 μέτοχοι στην εταιρεία του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι έχουν όλοι δικαίωμα παρουσίας στην Γενική Συνέλευση. Επομένως, θα πρέπει να εξασφαλιστεί χώρος που να μπορεί να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό ατόμων καθώς δεν γίνεται βάσει του καταστατικού να μην πάρει πρόσκληση κάποιος από τους μετόχους, άσχετα εάν είναι μικρός ή μεγάλος.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι φέτος είναι αυξημένο το ενδιαφέρον παρουσίας των μετόχων στη ΓΣ σε σχέση με τις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις των προηγούμενων χρόνων και αυτό είναι κάτι το απόλυτα λογικό, καθώς η επερχόμενη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Τον τελευταίο μήνα έχουν αυξηθεί αρκετά οι μέτοχοι της εταιρείας ΑΠΟΕΛ και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κίνηση του Χριστόφορου Ποταμίτη να δωρίσει μετοχές σε ΑΠΟΕΛίστες που θέλουν να παρευρεθούν στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση. 

Το 1800 είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Υποθετικά, ακόμα κι αν εκφράσει ενδιαφέρον παρουσίας στη Συνέλευση μόνο ένα 25-30% των μετόχων, μιλάμε για ένα αριθμό κοντά στα 400 με 500 άτομα.

Και με βάσει αυτούς τους αριθμούς δύσκολα θα είναι εφικτή η πραγματοποίηση της ΓΣ στις 23 Μαρτίου, ακόμα κι αν εξαγγελθούν νέα μέτρα χαλάρωσης στις 16 του μήνα από το Υπουργείο Υγείας. Ως εκ τούτου, φαντάζει πάρα πολύ πιθανό το ενδεχόμενο μετάθεσης της Γενικής Συνέλευσης σε μεταγενέστερη ημερομηνία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Σάββας Λαζανιάς

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση