ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Σκάβοντας το αυλάκι

Στην αλλαγή της νοοτροπίας και στην επαναφορά του αγωνιστικού πνεύματος εστιάζει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Παρά το ότι η αποβολή του Ντε Βινσέτι από το 31’ του χθεσινού αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ δεν μας επιτρέπει να εξάγουμε σημαντικά συμπεράσματα όσον αφορά την περαιτέρω βελτίωση των «γαλαζοκιτρίνων» με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στο πηδάλιο της τεχνικής ηγεσίας τους, μπορούμε να σταθούμε στην αγωνιστικότητα - πάθος των ποδοσφαιριστών που τα έδωσαν όλα προκειμένου να αποφύγουν μια νέα ήττα.

Πριν την έλευση του Ελλαδίτη προπονητή, ο οποίος ξέρει καλύτερα από πολλούς το ΑΠΟΕΛ, στα πολλά σοβαρά προβλήματα ήταν η κάκιστη ψυχολογία αλλά και η αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών οι οποίοι ήταν απειθάρχητοι, νευρικοί, επιρρεπείς στα εύκολα λάθη, χωρίς νεύρο, ένταση και πάθος στο παιχνίδι τους.

Στον χθεσινό (13/1) αγώνα, όταν έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα επέδειξαν στο σύνολο τους μαχητικό πνεύμα και χαρακτήρα ασυμβίβαστου με την ήττα. Στην αλλαγή της νοοτροπίας και στην επαναφορά του αγωνιστικού πνεύματος εστιάζει, από την πρώτη του μέρα ως προπονητής στον Αρχάγγελο ο Σάββας Πουρσαϊτίδης.

Μετά τον αγώνα μάλιστα ο Ελλαδίτης τεχνικός επισήμανε πως «Πλέον η ήττα πρέπει να φύγει από το μυαλό μας, αλλά έχουμε πάρα πολλή δουλειά για να το καταφέρουμε αυτό». Το σίγουρο όμως είναι πως «μπήκε το νερό στο αυλάκι».

Ταλαιπωρημένοι οι παίκτες

Μια άλλη πολύ σοβαρή επισήμανση μας είναι και η κούραση που βγάζουν αρκετοί παίκτες. Σύμφωνα με τον Πουρσαϊτίδη, οφείλεται 100% στο θέμα του κορωνοϊού αφού έμειναν τρεις βδομάδες εκτός προπονήσεων. Ξεκάθαρα η πλειοψηφία των παικτών είναι ταλαιπωρημένοι και επιβάλλεται προσεχτική διαχείριση τους. Έγιναν νέες εργομετρικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα τους δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος. Αντί για εντατικό πρόγραμμα, όπως επιβαλλόταν για την επανεκκίνηση της ομάδας, μεγαλύτερη ανάγκη δείχνει να είναι το «φρεσκάρισμα» των παικτών.

Κοντά στην 3η μεταγραφή

Όσον αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση οι πληροφορίες μας φέρνουν την επόμενη, 3η προσθήκη πολύ κοντά αφού ο παίκτης που ζήτησε ο Πουρσαϊτίδης δέχτηκε την πρόταση που του έγινε και αναμένεται το συντομότερο στην Κύπρο για τις υπογραφές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιώργος Παττίχης

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση