ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Σενάρια περί συστήματος

Αποκρυπτογραφώντας τις επιλογές του Ουζουνίδη

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επεφύλαξε εκπλήξεις με τις επιλογές του για την εντεκάδα του αγώνα κόντρα στη Βασιλεία (δες εδώ), με αποτέλεσμα να μην ξεκαθαρίζεται καν το σχήμα με το οποίο θα παραταχθούν οι ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ.

Όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω, η UEFA δίνει τους «γαλαζοκίτρινους» με σχήμα 3-4-3 και τον Μάτιτς αριστερό μπακ-χαφ (!). Τέτοιο σενάριο δεν παίζει, ενώ μοιάζει πολύ δύσκολο να δούμε τον ΑΠΟΕΛ παραταγμένο με αυτή τη διάταξη γενικότερα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα παίξουν κατά πάσα πιθανότητα με τετράδα στην άμυνα. Ακόμα και ως προς τη σύνθεσή της αυτή καθαυτή προκύπτουν δύο διαφορετικά σενάρια, αφού υπάρχει πιθανότητα να δούμε τους Βούρο και Μιχαΐλοβιτς σε δεξί και αριστερό άκρο και τον Μερκή και τον Ιωάννου στα στόπερ, ή τους Μερκή και Βούρο ως κεντρικούς αμυντικούς και τους Μιχαΐλοβιτς και Ιωάννου ως πλάγιους, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα.

Απ’ εκεί και πέρα, οι Άλεφ, Γένσεν και Μάτιτς θα αποτελέσουν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, όμως προκύπτουν ερωτηματικά ως προς τη θέση που θα παίξει ο Τόμας Ντε Βινσέντι. Πιθανότερο μοιάζει να τον δούμε στο αριστερό άκρο, με τον Τάμαρι δεξιά και τον Πάβλοβιτς στην κορυφή. Εάν, δε, παίξει στη φυσική του θέση ως «δεκάρι», τότε ο ΑΠΟΕΛ θα πάει σε σχήμα με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και δίδυμο στην επίθεση τον Σέρβο και τον Ιορδανό.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X