ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
21° Λευκωσία,
22 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

ΑΠΟΕΛ: Σαν παλαίμαχοι...

Είναι πλέον ξεκάθαρη η διαπίστωση της κάκιστης φυσικής κατάστασης των «γαλαζοκιτρίνων»

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Όποιος έχει παρακολουθήσει και τους τρεις αγώνες του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα διαπίστωσε σοβαρό πρόβλημα με την φυσική κατάσταση – τις αντοχές των παιχτών. Στο χθεσινό (19/9) ντέρμπι του Τσιρείου, είδαμε μια ομάδα (Απόλλων) αθλητική που είχε όλα τα στοιχεία της φυσικής κατάστασης, με δύναμη, αλληλοκαλύψεις, εκρηκτικότητα, ταχύτητα και αντοχές.

Από την άλλη το ΑΠΟΕΛ έδειχνε αδύναμο να ακολουθήσει στους γρήγορους ρυθμούς. Σε κάθε μπάλα διεκδικίσιμη επικρατούσαν οι γηπεδούχοι που ήταν πολύ πιο εκρηκτικοί. Ακόμα και στις εναέριες μονομαχίες νικητές έβγαιναν σχεδόν πάντα οι «κυανόλευκοι». Δεν είναι υπερβολή ότι ίσως ο Χαμάς στην αριστερή πλευρά του Απόλλωνα να έτρεξε περισσότερα χιλιόμετρα από όσα έτρεξαν συνολικά ο Τσεπάκ και ο Ντανίλο.

Ο μόνος που ξεχωρίζει…

Ο μοναδικός παίχτης του ΑΠΟΕΛ που έδειξε να μην έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης είναι ο Νατέλ, το τελευταίο μεταγραφικό απόχτημα ο οποίος έκανε προετοιμασία στην Βραζιλία. Αυτή η επισήμανση σίγουρα λέει πολλά…

Αντίθετα οι περισσότεροι από τους παίχτες που συμμετείχαν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας δείχνουν να μένουν νωρίς από δυνάμεις και δεν έχουν την φρεσκάδα που έπρεπε στο ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Τι έδειξαν τα εργομετρικά;

Θα έχουν σίγουρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων που έγιναν μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας και την έλευση του προπονητή φυσικής κατάστασης Λεωνίδα Παπαδάκη.

Δεν είμαστε ειδικοί αλλά προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε μιλώντας με ειδικούς πριν αρθρογραφήσουμε. Άποψη τους, την οποία συνεριζόμαστε είναι ότι είναι αναγκαία μια νέα, μίνι προετοιμασία με στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης στα επιθυμητά και τα λογικά επίπεδα.

Να παίζουν οι πιο έτοιμοι

Το κριτήριο για αυτούς που θα αγωνίζονται δεν πρέπει να είναι το όνομα τους, αλλά ο βαθμός ετοιμότητας τους ανεξάρτητα από ηλικία ή άλλα κριτήρια. Τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων θα πρέπει να λαμβάνονται πολύ πιο σοβαρά υπόψη από τους υπεύθυνους. Ίσως έτσι αλλάξει και η κάκιστη – απαράδεχτη εικόνα της ομάδας στο χειρότερο ξεκίνημα που έκανε στην 95χρονη ιστορία της!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιώργος Παττίχης

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Επίθεση από τα... μπακ

ΑΠΟΕΛ: Επίθεση από τα... μπακ

Για πρώτη φορά τα δυο μπακ χαφ των «Γαλαζοκιτρίνων» είχαν ουσιαστικό ρόλο στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας
Χρίστος Θεοχάρους
 |  ΑΠΟΕΛ