ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Παιχνίδι έξι εκατομμυρίων

Πολύ μεγάλο το… διακύβευμα

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Στον πολύ σημαντικό αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την Σλόβαν Λίμπερετς το βράδυ της Πέμπτης (1η Οκτωβρίου, 20:00), για τα play off του Europa League, διακυβεύονται πολλά για τους «γαλαζοκίτρινους» και την προοπτική τους στη σεζόν 2020 – 2021.

Η πρόκριση για 9η φορά στην φάση των ομίλων θα δώσει στον ΑΠΟΕΛ την ευχέρεια να λειτουργήσει ομαλά χωρίς σοβαρά προβλήματα στο οικονομικό σκέλος. Αντίθετα, αν δεν τα καταφέρει να επιστρέψει με την πρόκριση από την Τσεχία, θα περιοριστεί σε έσοδα, λίγο παραπάνω από ένα εκατομμύριο (1.080.000 ευρώ), ποσό που με τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν, δεν αρκεί για κάλυψη των υποχρεώσεων του, έστω και με μειωμένο προϋπολογισμό σε σχέση με πέρσι.

Τόσα πήρε με τις τρεις προκρίσεις

Με τις τρεις προκρίσεις του ο ΑΠΟΕΛ έβαλε στο ταμείο του, 240 χιλιάδες ευρώ από τον πρώτο προκριματικό, 260 χιλιάδες ευρώ από το δεύτερο προκριματικό και 280 χιλιάδες ευρώ από τον τρίτο προκριματικό, δηλαδή συνολικά 780 χιλιάδες.

Η ομάδα που θα αποκλειστεί στα τα play off του Europa League θα πάρει 300 χιλιάδες και συνολικά 1.080.000 ευρώ.

Αν όμως ο ΑΠΟΕΛ περάσει και το τέταρτο εμπόδιο στον δρόμο του για τους ομίλους του Europa League θα βάλει στο ταμείο του τα ακόλουθα ποσά.

Α) 780 χιλιάδες από τις προκρίσεις του στους τρεις προκριματικούς γύρους.

Β) Μπόνους πρόκρισης στους ομίλους 2.900.000 ευρώ

Γ) Ποσό που μοιράζει η UEFA με βάση τα αποτελέσματα των ομάδων στις διοργανώσεις της την τελευταία δεκαετία. Για την περίπτωση του ΑΠΟΕΛ με βάση την πολύ καλή θέση του στην ειδική βαθμολογία της UEFA, το έξτρα μπόνους, αν προκριθεί στους ομίλους, θα αρχίζει από €2.000.040 με προοπτική να πλησιάσει και τα 3 εκατομμύρια, περίπου!

Από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στις δύο διοργανώσεις της UEFA, ο ΑΠΟΕΛ είναι στην 50η θέση και από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Europa, στην 21η! Όπως εξηγήσαμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας, κάθε μία θέση δίνει ένα πακέτο χρημάτων που φτάνει στα €71.430. Για παράδειγμα η ομάδα που θα είναι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 48η στη λίστα (θα έχει προκριθεί στους ομίλους) θα πάρει ένα πακέτο με 71.430 ευρώ. Η ομάδα που θα είναι στην 47η θέση δύο πακέτα από 71.430 ευρώ δηλαδή συνολικά 142.860. Ο ΑΠΟΕΛ έχει «καπαρωμένα» 28 τέτοια πακέτα, δηλαδή μπόνους 2.000.040 ευρώ.

Από τους σημερινούς, αυριανούς και μεθαυριανούς αγώνες, υπάρχουν 12 ζευγάρια στα οποία η μια από τις δυο είναι χαμηλότερα. Στο Champions League, για κάθε «δυνατή» που θα προκριθεί στους ομίλους ο ΑΠΟΕΛ θα πάρει (πάντα στην περίπτωση πρόκρισης του στους ομίλους), ποσό €71.430. Αντίθετα στο Europa League, θα μπαίνει στο λογαριασμό της Eταιρείας, το συγκεκριμένο πακέτο για κάθε «δυνατή» που δεν θα προκριθεί στους ομίλους.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι λοιπόν την καθοριστική σημασία του μεθαυριανού αγώνα με την Σλόβαν Λίμπερετς. Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο το διακύβευμα για τον ΑΠΟΕΛ που καλείται να ανταποκριθεί για μια ακόμα φορά στις μεγάλες προσδοκίες του κόσμου και τις απαιτήσεις των διοικούντων. Η πρόκριση στους ομίλους για 9η φορά θα δώσει μεγάλη προοπτική και σημαντική οικονομική στήριξη του προϋπολογισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X