ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Ντόμινο εξελίξεων φέρνει η παραίτηση Γεωργίου

Του ασκήθηκαν έντονες πιέσεις για να ανακαλέσει αλλά παραμένει σταθερός στην απόφαση του

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Η υποβολή παραίτησης του προέδρου του Σωματείου ΑΠΟΕΛ Γιώργου Γεωργίου, τρεις περίπου εβδομάδες πριν από την Γενική Συνέλευση της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο», είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που επηρεάζει τις εξελίξεις στο προεκλογικό σκηνικό.

Στα μέσα Απριλίου το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου ΑΠΟΕΛ είχε πάρει την απόφαση να καλέσει τα μέλη σε Γενική Συνέλευση στα μέσα Ιουνίου, προκειμένου να αποφασιστεί από τα μέλη η ανανέωση ή όχι της συμφωνίας με την Εταιρεία που διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η υφιστάμενη συμφωνία ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο, τον επόμενο Μάιο, αλλά θα πρέπει η Εταιρεία να ενημερωθεί μέχρι τον Αύγουστο.

Έντονες αντιδράσεις μελών

Όπως έχουμε πληροφορηθεί ο λόγος της παραίτησης του Γιώργου Γεωργίου έχει να κάνει με έντονες αντιδράσεις μελών της διοίκησης του Σωματείου τα οποία πληροφορήθηκαν χθες Παρασκευή (7/5) από τα ΜΜΕ για πρωτοβουλίες που είχε πάρει ο κ. Γεωργίου χωρίς να τους ενημερώσει.

Η «μυστική» συνάντηση

Αναφερόμαστε στην συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα των Γιώργου Γεωργίου, Πρόδρομου Πετρίδη και Θεόδωρου Κυριακίδη. Την συνάντηση ζήτησε ο κ. Γεωργίου και πρότεινε την συνεργασία των δύο αντρών, πρόταση που δεν αποδέχεται ο Θεόδωρος Κυριακίδης με το σκεπτικό της πολύ διαφορετικής αντίληψης των πραγμάτων και γενικότερα της διαφορετικής νοοτροπίας – φιλοσοφίας με τον κ. Πετρίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη (5/5) το Δ.Σ, του Σωματείου είχε τηλεδιάσκεψη, κατά την οποία δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση των μελών για την πρωτοβουλία Γιώργου Γεωργίου ως προέδρου του Σωματείου. Έτσι όταν την Παρασκευή γνωστοποιήθηκε η συνάντηση των τριών και το περιεχόμενο της, δημιουργήθηκαν έντονες αντιδράσεις - διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη του δ.σ. για την στάση του Σωματείου στις επαφές που προηγήθηκαν για τα θέματα της Εταιρείας αλλά και για την επικείμενη θέση – στάση του στην Γενική Συνέλευση της Εταιρείας.

Προσπαθούν να τον μεταπείσουν

Πάντως από την ώρα της παραίτησης του Γ. Γεωργίου ο προηγούμενος πρόεδρος Κυριάκος Ζιβανάρης, άρχισε ενέργειες προκειμένου να τον πείσει να αποσύρει την παραίτηση του. Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου είναι από το μεσημέρι σε τηλεδιάσκεψη. Εκτιμούμε ότι το πιθανότερο είναι να πειστεί ο κ. Γεωργίου να ανακαλέσει και να εξαντλήσει τη θητεία του (μέχρι τον Σεπτέμβριο). Του ασκούνται ήδη πολύ έντονες πιέσεις αλλά μέχρι τουλάχιστον αυτή την ώρα, παραμένει αμετάπειστος.

Η σειρά του Πάρη Σπανού

Αν όμως ο κ. Γεωργίου δεν αλλάξει την απόφαση του, τότε την προεδρία θα αναλάβει (5 μήνες νωρίτερα), ο Πάρης Σπανός. Ήταν η σειρά του Ανδρέα Χατζήκυριακου ο οποίος έχει εδώ και καιρό, αποχωρήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιώργος Παττίχης

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση