ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Να αλλάξει πρόσωπο… μπροστά

Αμυντικά οι «Γαλαζοκίτρινοι» τα πάνε καλά αλλά πρέπει να δουλέψουν στην επιθετική ανάπτυξη

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

Η διακοπή είναι μια χρυσή ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ ώστε να δουλέψει σε συγκεκριμένα σημεία και να δούμε μια πολύ βελτιωμένη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Κανείς μέχρι στιγμής δεν αμφιβάλει για το ταλέντο που υπάρχει στο ρόστερ των «Γαλαζοκιτρίνων», όμως σε καμιά περίπτωση δεν έχει δείξει στο γήπεδο ποδόσφαιρο ανάλογο των δυνατοτήτων του. Και αυτό είναι κάτι που στην πραγματικότητα προβληματίζει.

Ο Τόμας Ντολ και οι συνεργάτες του ξέρουν τι πρέπει να αλλάξουν και θα παλέψουν για να το πράξουν αυτό. Μάλιστα με λευκό ιατρικό δελτίο ο Γερμανός τεχνικός έχει την ευκαιρία να δουλέψει με όλους τους ποδοσφαιριστές (εκτός από αυτούς που απουσιάζουν με τις εθνικές τους ομάδες). Πάντως είναι πιθανόν για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο οι «Γαλαζοκίτρινοι» να πάνε σε παιχνίδι χωρίς κανένα πρόβλημα τραυματισμού.

Από εκεί και πέρα όπως σημειώσαμε και πριν οι «Γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να δουλέψουν σε συγκεκριμένα σημεία. Αμυντικά το ΑΠΟΕΛ τα πηγαίνει καλά, μιας και στο πρωτάθλημα έχει δεχθεί μόλις τρία τέρματα. Αυτό που πρέπει να δουλέψουν στον «Αρχάγγελο» είναι η επιθετική ανάπτυξη και η δημιουργία τελικών ευκαιριών. Είναι κάτι που και ο ίδιος ο Τόμας Ντολ σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει. Είναι σημαντικό για τους «Γαλαζοκίτρινους» να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες.

Γράψαμε αρκετές φορές πως η επιθετική ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ δεν είναι ιδανική. Απουσιάζει ο παίκτης στο χώρο του κέντρου που θα κάνει το απρόβλεπτο. Αυτός που θα δώσει την πάσα που δεν περιμένει κανείς και θα δημιουργήσει ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Η λύση σε αυτό ίσως να ακούει στο όνομα Τόμας Ντε Βινσέντι. Πλέον ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα και είναι καθαρά θέμα Τόμας Ντολ για το πότε θα τον χρησιμοποιήσει.

Από εκεί και πέρα είναι δουλειά όλων όσων αγωνίζονται να δώσουν βοήθειες επιθετικά. Πρέπει να υπάρχει πλουραλισμός στον τρόπο ανάπτυξης. Πότε απ’ τα πλάγια, πότε απ’ τον κεντρικό διάδρομο, και πάντα με ταχύτητα και ακρίβεια στις μεταβιβάσεις.

Αν δουλέψει ουσιαστικά τα σημεία αυτά το ΑΠΟΕΛ, τότε θα δούμε μια διαφορετική ομάδα στο γήπεδο. Το ταλέντο είναι εκεί και πρέπει να αξιοποιηθεί. Γι’ αυτό και αυτή η διακοπή είναι όντως μια ευκαιρία.

Τα νέα του ΑΠΟΕΛ είναι μια χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X