ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Μπορούν εάν και εφόσον...

Χρόνο και με την Ανόρθωση πήραν οι Σατσιάς, Γαβριήλ και Κούτσακος

Στο χθεσινό φιλικό του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Ανόρθωση είδαμε τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δίνει χρόνο συμμετοχής (ξανά) στους νεαρούς Σατσιά, Γαβριήλ και Κούτσακο.

Μπορεί ένας φιλικός αγώνας να αποτελεί απλά ένα δείγμα του υλικού και της χημείας στην ομάδα (και φυσικά όλων όσων θέλει να δει και να δουλέψει ένας προπονητής) ωστόσο, για τους νεαρούς είναι μια ευκαιρία να αγωνιστούν και να παλέψουν ώστε να υπολογίζονται από τον προπονητή στους επίσημους αγώνες.

Και οι τρείς, για άλλη μια φορά παρουσίασαν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και ανέδειξαν το ταλέντο τους. Επί τούτου, τόσο η ποδοσφαιρική παιδεία που έχουν όσο και η σοβαρότητα στο παιχνίδι τους, δείχνει πως μπορούν σε βάθος χρόνου να προσφέρουν πολλά στην ομάδα εάν και εφόσον παραμείνουν προσγειωμένοι και συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα στις ακαδημίες τα τελευταία χρόνια, έχοντας ως απώτερο σκοπό την ένταξη του «νέου αίματος» στην ομάδα ανδρών. Η δουλειά που γίνεται αποδίδει καρπούς και φαίνεται προς τα έξω αφού τα «πιτσιρίκια» μοιάζουν με άνδρες όταν μπουν στο «ρινκ» με τα θηρία (τουλάχιστον στα φιλικά παιχνίδια).

Ωστόσο, στο κυπριακό πρωτάθλημα παρουσιάζεται το φαινόμενο της ξενομανίας-ξενολατρίας η οποία πολλές φορές επισκιάζει τα πάντα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αποτρέπει τους συλλόγους από το να χρησιμοποιούν τα «δικά μας παιδιά» είτε γιατί δεν τα εμπιστεύονται, είτε για λόγους ετοιμότητας και έλλειψης συγκέντρωσης.

Ο Μαρίνος Σατσιάς είχε μιλήσει στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για το θέμα των νεαρών στα γήπεδα. Μεταξύ άλλων είπε κάποια λόγια τα οποία σκιαγραφούν την όλη κατάσταση.

«Οι μικροί πρέπει να μην επαναπαύονται με την κλίση τους στην ομάδα ανδρών και να δουλεύουν σκληρά, εκεί είναι που πραγματικά πρέπει να δείξουν τι αξίζουν. Να αγωνίζονται για τα δικά τους τα θέλω και να επιμένουν. Πρέπει να επιβάλουν τον εαυτό τους και να δείξουν περισσότερα πράγματα ώστε φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο»

Ένας προπονητής γνωρίζει πολύ καλά το τι επιζητά, βλέπει και αξιολογεί τον κάθε ποδοσφαιριστή του σε κάθε προπόνηση. Είναι στο χέρι των μικρών να αποδείξουν τι αξίζουν, να πάρουν τις ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσουν.

Η ποιότητα υπάρχει, το ταλέντο είναι άφθονο. Αυτό που χρειάζεται είναι συγκέντρωση στο στόχο και αρκετή δουλειά...

 

Παναγιώτης Κουζάλης

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X