Με τα μπαράζ ανακοινώσεων του ΑΠΟΕΛ και του Σάββα Λιασή, άνοιξε ο δρόμος για την επόμενη μέρα στην ομάδα.
Με την ΚΟΠ να είναι έτοιμη να εγκρίνει το αίτημα του ΑΠΟΕΛ για εξαίρεση από τον κανόνα της τριετίας, πλέον το βάρος πέφτει στην ομάδα και το επενδυτικό σχήμα.
Αρχικά ήρθε η ενημέρωση από την εταιρεία και το Σωματείο
«Το Σωματείο ΑΠΟΕΛ και η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ενημερώνουν ότι έχει ληφθεί επίσημη επιστολή από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, σε σχέση με την προτεινόμενη επένδυση και αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων του ΑΠΟΕΛ.
Η θέση που εκφράζεται από την ΚΟΠ αποτελεί ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Με βάση τα δεδομένα και τις αρχές που έχουν τεθεί ενώπιόν της, η ΚΟΠ δηλώνει κατ’ αρχήν έτοιμη, υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην επιστολή της, να εγκρίνει την αίτηση του ΑΠΟΕΛ για εξαίρεση από τον κανόνα της τριετίας.
Σωματείο και Εταιρεία, κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης των ΔΣ τους που έλαβε χώραν σήμερα, μελέτησαν την επιστολή αξιολογώντας την από κοινού ως ιδιαίτερα θετική και συναποφάσισαν την κοινή πορεία όσον αφορά τις περαιτέρω διαδικασίες με σκοπό την θετική κατάληξη σε τελική συμφωνία με τον επενδυτή».
Ενώ μετά από λίγο ακολούθησε και η ανακοίνωση από τον Σάββα Λιασή
«Μετά και την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη που προκύπτει αναφορικά με το ενδιαφέρον επένδυσης και εμπλοκής μας στον ΑΠΟΕΛ, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς την ΚΟΠ και την UEFA για τη συνεργασία, την καθοδήγηση και τη συμβολή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μέχρι σήμερα.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μας επιτρέπει πλέον να περάσουμε στο επόμενο και τελικό στάδιο.
Από τη δική μας πλευρά, ξεκινά άμεσα η εργασία για την οριστικοποίηση της τελικής συμφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.
Εκ μέρους του επενδυτικού σχήματος,
Σάββας Λιασής»
Πλέον, αφού ο ΑΠΟΕΛ έλαβε θετική απάντηση από την ΚΟΠ και την UEFA, πλέον αυτό που έχει απομείνει είναι να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν το ντιλ και στην συνέχεια να ξεκαθαρίσει το χροοδιάγραμμα για την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα, αναμένεται να καθοριστεί πότε θα μπουν τα πρώτα χρήματα και πότε θα υπάρξει επίσημη ανάληψη του ελέγχου από το επενδυτικό σχήμα.



























