ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ: Με την ίδια συνταγή στο Άμστερνταμ για την υπέρβαση

Στην Ολλανδία πρέπει να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν

Ανδρέας Παυλίδης

Το ΑΠΟΕΛ θέλει άλλη μια τεράστια εμφάνιση στο Άμστερνταμ την ερχόμενη Τετάρτη μετά το ισόπαλο 0-0 του ΓΣΠ. Όλα αυτά με την ελπίδα ότι θα είναι αρκετή για να γράψει ακόμη μια συμμετοχή στους ομίλους του Champions League ρίχνοντας εκτός τον πιο δύσκολο αντίπαλο που είχε να αντιμετωπίσει  ποτέ σε αυτή την φάση της διοργάνωσης.

Είχαμε γράψει τις προηγούμενες μέρες για την τρομερή δουλειά που έκανε ο Τόμας Ντολ στο αγωνιστικό πλάνο, όπου έστησε την ομάδα του με ξεκάθαρες οδηγίες και στο αμυντικό κομμάτι αλλά και στην επίθεση, με πιο ακριβώς τρόπο θα κτυπούσε τον αντίπαλο για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ. Στον αγώνα κόντρα στον Άγιαξ η ομάδα της Λευκωσίας έβγαλε αυτοματισμούς, τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις και μια τεράστια ομαδική θέληση για να πάρει την ισοπαλία και όχι να την κλέψει όπως είπε και ο Ντολ μετά το παιχνίδι. Η επιλογή του Ζαοζίνιο στο αριστερό άκρο και η μετατόπιση του Ιωάννου δούλεψε εξαιρετικά, όπως το ίδιο συνέβει και με την τριάδα στον χώρο του κέντρου με Κέντσογλου Σόουζα και Μάτιτς. Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το αναφέρουμε ότι ο Ντόλ μέσα από τις δηλώσεις του ανέφερε ξεκάθαρα πως πιστεύει στην πρόκριση. Χαρακτηριστικά ανέφερε:  «Παραμένουμε προσγειωμένοι. Ο Άγιαξ παραμένει το φαβορί. Αν μου έλεγαν πριν δυόμισι βδομάδες ότι θα ερχόμουνα στον ΑΠΟΕΛ και θα έπαιζα τελικό στο Άμστερνταμ, είναι κάτι το απίστευτο. Είναι φυσικά μεγαλύτερη πίεση για τον Άγιαξ. Έχουμε παίκτες που ξέρουν να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση. Το 0-0 δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.» Για πιο λόγο τα αναφέρουμε ξανά όλα αυτά, είναι πολύ απλό, το ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να τα έχει όλα αυτά στον επαναληπτικό και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό για να μπορέσει να εξασφαλίσει στην πρόκριση. Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να έχει πολύ πιο καθαρό μυαλό από ότι στον πρώτο αγώνα στην τελική προσπάθεια και να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν.

Το έργο του ΑΠΟΕΛ είναι πολύ δύσκολο, αυτό άλλωστε το γνωρίζουν άπαντες. Το ΑΠΟΕΛ όμως μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα (το έκανε και στο παρελθόν) και να βρεθεί και πάλι στα αστέρια.

Το ΑΠΟΕΛ έδειξε πως μπορεί να χτυπήσει την πρόκριση την ερχόμενη εβδομάδα μέσα στην Ολλανδία. Tο ΑΠΟΕΛ πήρε την καλύτερη ισοπαλία που θα μπορούσε καθώς το 0-0 θα του επιτρέψει να πάρει την πρόκριση σε περίπτωση οποιασδήποτε ισοπαλίας με σκορ στο Άμστερνταμ. Το πρώτο γκολ του αγώνα εκεί θα είναι πολύ σημαντικό.

Τα νέα του ΑΠΟΕΛ είναι μια χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ανδρέας Παυλίδης

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X