ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Με Ομόνοια...δεν επιστρέφεις για πρωτάθλημα

Μετά την 23η Δεκεμβρίου θα μπορούμε να έχουμε μια ασφαλή εικόνα

Σάββας Λαζανιάς

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ, ο ΑΠΟΕΛ έχει να ανέβει ένα αγωνιστικό βουνό μέχρι το τέλος του 2020, καθώς το πρόγραμμα του περιλαμβάνει τέσσερα ντέρμπι σε σύνολο πέντε αγώνων.

Χρονολογικά, προηγείται το πολύ σημαντικό παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας με την Ομόνοια στο ΓΣΠ, στο οποίο έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά οι «γαλαζοκίτρινοι» στοχεύοντας στην τρίτη συνεχόμενη τους νίκη. Ο ΑΠΟΕΛ πηγαίνει στο παιχνίδι με καλή ψυχολογία και θα προσπαθήσει να διευρύνει το νικηφόρο του σερί και να πιστοποιήσει ότι βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο.

Η ομάδα μπορεί να δείχνει σημάδια βελτίωσης όμως δεν σημαίνει ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα σε μερικές μέρες. Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να αποδείξει πρώτιστα στον εαυτό του ότι μπορεί να επανέλθει δυναμικά στη διεκδίκηση των ψηλών στόχων που έχει θέσει.

Το ντέρμπι με την Ομόνοια είναι ένας από τους πολλούς τελικούς έχουν να δώσουν οι «γαλαζοκίτρινοι» μέχρι το τέλος του 2020. Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε δυσχερέστατη βαθμολογική θέση. Ακόμα κι αν κερδίσει την Ομόνοια τη Δευτέρα, δεν θα μπορούμε να πούμε (τουλάχιστον για την ώρα) ότι επιστρέφει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος καθώς θα παραμένει σε μια μειονεκτική θέση σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου.

Μετά το ντέρμπι της 23ης Δεκεμβρίου με την ΑΕΛ θα μπορούμε να έχουμε μια ασφαλή εικόνα και εκτίμηση για το που μπορεί να φτάσει ο ΑΠΟΕΛ στη φετινή σεζόν. Μέσα από τον απολογισμό που θα έχουν «γαλαζοκίτρινοι» στα 4 επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος αλλά και με τη διαφορά που θα υπάρχει από την κορυφή, θα διαφανεί εάν ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να κάνει την ολική επαναφορά.

Σε προηγούμενο μου άρθρο πριν από κάποιες βδομάδες είχε εκφράσει την άποψη ότι η φετινή η χρονιά έχει χαθεί για τον ΑΠΟΕΛ, εννοώντας ότι η ομάδα δεν μπορεί να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα. Είμαι διατεθειμένος να προχωρήσω στο προσωπικό μου «Mea culpa» εάν καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να γυρίσει τούμπα την κατάσταση όμως είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο, καθώς όπως προανέφερα, ακόμα κι αν έρθει η νίκη επί της Ομόνοιας δεν μπορείς να πεις ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει επιστρέψει για τον τίτλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση