ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Με Νούχιου θέλει τρόπο...

Στο σκοράρισμα δεν θα δώσει πολλά, όμως μπορεί να προσφέρει άλλα

Δημήτρης Βρουλλίδης

Δημήτρης Βρουλλίδης

Το μηδέν στο ενεργητικό ενός σέντερ φορ που μετράει ήδη σχεδόν 650 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του στο πρωτάθλημα χτυπάει άσχημα, είναι γεγονός. Όσο παίζει όπως έπαιξε με τη Νέα Σαλαμίνα, ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να περιμένει πολλά-πολλά στο σκοράρισμα από τον Άντχε Νούχιου. Το όνομά του με τη λέξη «ευελιξία» δεν πάνε μαζί κι έτσι, για να προσφέρει στην ομάδα του αυτά που έχει να δώσει, ο Κοσοβάρος πρέπει να αξιοποιηθεί με ένα μόνο, πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Την έκρηξη και την ταχύτητα για να φύγει στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου δεν την έχει, ούτε τα προσόντα, σωματικά ή αγωνιστικά, για να φτιάξει φάσεις για τον εαυτό του με ντρίμπλες ή επελάσεις. Σε μια ομάδα, λοιπόν, στην οποία τα εξτρέμ δεν πλαγιοκοπούν και δεν σεντράρουν και τα πλάγια μπακ δεν προσφέρουν παρά λίγα πράγματα στη δημιουργία από τα άκρα, η προοπτική του να πάρεις γκολ με το τσουβάλι από έναν φορ σαν τον Νούχιου πολύ απλά δεν υπάρχει.

Ως αυτό που στην Αγγλία (όπου, διόλου τυχαία, έβγαζε το ψωμί του παίζοντας σε περισσότερα από 250 ματς για μια εφταετία) ονομάζουν «target man», ωστόσο, ο Κοσοβάρος μπορεί να λειτουργήσει άψογα.

Ο Νούχιου έχει την αντίληψη, το εκτόπισμα και την τεχνική για να εξυπηρετήσει καλύτερα από κάθε άλλον στην Κύπρο αυτό τον ρόλο. Μπορεί να υποδεχτεί και να κατεβάσει για τον συμπαίκτη που τον πλαισιώνει οποιαδήποτε 40άρα μπαλιά του στείλει ο τερματοφύλακας ή τα στόπερ του, ή να μοιράσει την μπάλα με ακρίβεια και με μία επαφή σε οποιονδήποτε ακραίο, είτε εξτρέμ, είτε μπακ, δει με την άκρη του ματιού του.

Δεκτόν, εξίσου πολύτιμα με το εύκολο γκολ μάλλον δεν είναι τούτα τα στοιχεία. Είναι, όμως, ωφέλιμα για την ανάπτυξη μιας ομάδας που ξέρει να υποστηρίξει με τον τρόπο που παίζει έναν φορ με το σκαρί και τα χαρακτηριστικά του Νούχιου, πλάι στον οποίο μπορούν να γίνουν πιο απλά τα πράγματα και για παίκτες σαν τον Κλωναρίδη. Το γεγονός ότι μόλις στη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του ως δεύτερος επιθετικός ο Ελλαδίτης βάζει τρία γκολ και είναι μέσα σε ακόμα 2-3 μεγάλες φάσεις, μάλλον δεν είναι τυχαίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση