ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Λακατάμια… η γη της Επαγγελίας

Το 24sports ανοίγει το φάκελο της τοποθεσίας του γηπέδου

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Μισή ώρα μετά τη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Σεβίλλης και την πανηγυρική πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ο πρόεδρος της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο» Πρόδρομος Πετρίδης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, αποκάλυψε πως πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει νεότερα σχετικά με το θέμα της ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου. Είπε συγκεκριμένα: «Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε και το όνειρο των ΑΠΟΕΛιστών, το ιδιόκτητο γήπεδο, είμαστε σε ένα δρόμο που θα φέρει σύντομα νέα».

Ο διοικητικός ηγέτης των «γαλαζοκιτρίνων» έδειξε με την δήλωση – δέσμευση του ότι έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις που εκτιμούμε ότι έχουν βάλει «το νερό στο αυλάκι» για το έργο που αποτελεί όραμα των ΑΠΟΕΛιστών.

Από ότι έχουμε αντιληφθεί, στην φάση αυτή, γίνεται προσπάθεια από τον ΑΠΟΕΛ να εξασφαλιστεί ο χώρος στον οποίο θα αναγερθεί το ιδιόκτητο γήπεδο.

Όσο πιο κόντά, τόσο πιο καλά!

Το επόμενο βήμα θα είναι η προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή του αρχιτεκτονικού γραφείου που θ’ αναλάβει την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών σχεδίων και την υλοποίηση τους.

Στον ΑΠΟΕΛ θέλουν το ιδιόκτητο γήπεδο να είναι όσο τα δυνατό πιο κοντά στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας αφού στην πρωτεύουσα βρίσκεται η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των φίλων και οπαδών της ομάδας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες παραμέτρους για τις περιοχές για τις οποίες οι «γαλαζοκίτρινοι» έδειξαν στο παρελθόν ενδιαφέρον, εκτιμούμε ότι, η καλύτερη λύση είναι η περιοχή στο Δημοτικό γήπεδο Λακατάμιας. Ας δούμε αναλυτικά τις 3 περιπτώσεις:

Δημοτικό γήπεδο Λακατάμιας

Σήμερα περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου (χωμάτινο) το οποίο χρησιμοποιεί η ΑΕΛ Λακατάμιας. Δίπλα είναι το δημοτικό κολυμβητήριο. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη περιοχή η οποία έχει πολύ εύκολη πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λάρνακας – Λεμεσού. Βρίσκεται στην Πάνω Λακατάμια και συνορεύει με την περιοχή Τσερίου.

Στην Κοκκινοτριμιθιά

Ως γνωστό ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει μια μεγάλη έκταση γης στην Κοκκινοτριμιθιά. Το μειονέκτημα για την περίπτωση αυτή είναι ότι βρίσκεται σε απόσταση 15 – 20 χιλιομέτρων από την Λευκωσία και αυτό, σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, θα αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.

Μακεδονίτισσα – Μακάρειο

Στην πλειοψηφία τους οι ΑΠΟΕΛίστες θα ήθελαν το ιδιόκτητο γήπεδο της ομάδας στον χώρο που είναι το Μακάρειο στάδιο. Βρίσκεται μέσα στην πόλη και υπάρχει και αρκετός χώρος για δημιουργία όλων των συνθηκών και των εγκαταστάσεων για εμπορική εκμετάλλευση του από τον ΑΠΟΕΛ.

Υπάρχει όμως στην περίπτωση αυτή ένα τεράστιο μειονέκτημα που κάνει την λύση του Μακάρειου σταδίου να μοιάζει τρομερά δύσκολη μέχρι και ανέφικτη. Αναφερόμαστε στην γραφειοκρατία, αφού το Μακάρειο ανήκει στον ΚΟΑ.

Θα πρέπει να προκηρυχθούν προσφορές ενώ ακόμα και αν αποφασιστεί να ενοικιαστεί μακροχρόνια ο χώρος σε ένα σύλλογο, δεν θα του δοθεί η κυβερνητική χορηγία που δόθηκε και δίνεται σε άλλες περιπτώσεις ανέγερσης γηπέδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση