ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Κουμάντο κάνει η γιούχα…

Στις κερκίδες έχει περάσει πλέον η κουλτούρα του καφέ και του κραξίματος

Σάββας Λαζανιάς

Πιο εχθρική από τους εκτός έδρας αγώνες χαρακτήρισε τη χθεσινή ατμόσφαιρα στο ΓΣΠ ο Νεκτάριος Πετεβίνος, αναφερόμενος στα έντονα γιουχαΐσματα που υπήρξαν από μια μεγάλη μερίδα του κόσμου του ΑΠΟΕΛ στα πρώτα 55 λεπτά του αγώνα.

Ο υγιής και αγνός οπαδισμός έφυγε από τις κερκίδες μαζί με τους πορτοκαλί

«Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι με γιούχα δεν υποστηρίζεις την ομάδα, απλά της βάζεις βάρος. Την ώρα του γηπέδου είναι μόνο η υποστήριξη», ήταν η τοποθέτηση του Νεκτάριου Πετεβίνου στον ΣΠΟΡ FM 95,0.

Σε κανένα δεν άρεσε η εικόνα του ΑΠΟΕΛ στα πρώτα 60 λεπτά ενώ η κίνηση του Ντολ να βάλει τον Τάμαρι αριστερό μπακ-χαφ (έστω και για 15 λεπτά) εξόργισε ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Η δυσαρέσκεια που είχε ο κόσμος ήταν απόλυτα δικαιολογημένη όμως σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να εξωτερικευθεί με γιουχαΐσματα.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι με τις γιούχες εν ώρα αγώνα μόνο κακό κάνει στην ομάδα. Θα πρέπει να μάθει να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του μετά το τελικό σφύριγμα της λήξης. Την ώρα του αγώνα απαγορεύονται οι αποδοκιμασίες, όσο άσχημη κι αν είναι η εικόνα της ομάδας.

Δυστυχώς αυτή τη κουλτούρα της συνεχούς υποστήριξης της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) δεν υπήρχε ποτέ στις τάξεις των μη οργανωμένων οπαδών του ΑΠΟΕΛ.

Πάντα υπήρχαν οι γιούχες στην Ανατολική και στη Δυτική σε αγώνες του ΑΠΟΕΛ. Απλά, παλιότερα υπήρχαν οι πορτοκαλί στη Νότια οι οποίοι «σκέπαζαν» τις γιούχες με τα συνθήματα τους και αποδοκίμαζαν με κάθε ευκαιρία αυτούς που έκαναν κακό στην ομάδα εν ώρα αγώνα. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πορτοκαλί καταφέρθηκαν μέσω ανακοινώσεων εναντίον οργισμένων «προπονηταράδων» της Ανατολικής και της Δυτικής. Τώρα όμως που απουσιάζουν από τους αγώνες οι οργανωμένοι το πρόβλημα με τις γιούχες έχει διογκωθεί. 

Η διαφορά που υπάρχει τώρα σε σχέση με την εποχή προ κάρτας οπαδού είναι ότι πλέον η γιούχα έχει κυριαρχήσει στα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ ελαίω και της αποχής των οργανωμένων. Δυστυχώς στις κερκίδες του ΑΠΟΕΛ έχει περάσει πλέον η κουλτούρα του καφέ και του κραξίματος. Ο υγιής και αγνός οπαδισμός έφυγε από τις κερκίδες μαζί με τους... πορτοκαλί.

Τα νέα του ΑΠΟΕΛ είναι μια χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X