ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Για Ομόνοια…ρωτήστε τους Λεμεσιανούς!

Γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί...λευκωσιάτικο ντέρμπι

Σάββας Λαζανιάς

Άπαντες στο στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ είναι προσηλωμένοι στο πολύ μεγάλο παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Πρόκειται για ένα αγώνα μεγάλης βαθμολογικής σημασίας τον οποίο θα προσπαθήσουν να κερδίσουν οι «γαλαζοκίτρινοι» και να πιστοποιήσουν ότι βρίσκονται σε αγωνιστική άνοδο.

Στους ρυθμούς του ντέρμπι αιωνίων κινούνται στον ΑΠΟΕΛ

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μόλις πέντε ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ από αυτούς που υπολογίζονται από τον Μακάρθι για το ματς της Δευτέρας έχουν αγωνιστεί ξανά σε ντέρμπι απέναντι στην Ομόνοια για το πρωτάθλημα.

Ο Εμίλιο Ενσούε αγωνίστηκε σε συνολικά τέσσερα «classico» μέχρι τώρα, όλα στα την πρώτη του θητεία. Έξι συμμετοχές σε ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια έχει ο Γκάγιας Ζαζίντ ενώ μια συμμετοχή πρόλαβε να καταγράψει ο Γένσεν.

Από τους νυν παίκτες (και διαθέσιμους για το προσεχές ντέρμπι) του ΑΠΟΕΛ, αυτοί που μετρούν τις περισσότερες συμμετοχές σε αγώνες με την Ομόνοια είναι…Λεμεσιανοί! Πρόκειται για τους Γιώργο Μερκή και Γιώργο Εφραίμ. Αμφότεροι μετρούν από δεκαπέντε συμμετοχές σε κυπριακά «clasico». Να σημειωθεί ότι οι (15) συμμετοχές του Εφραίμ αφορούν μόνο τους αγώνες που έδωσε ως παίκτης του ΑΠΟΕΛ, καθώς έχει μετρήσει αρκετές συμμετοχές και ως παίκτης της Ομόνοιας. 

Μερκής και Εφραίμ έχουν «φάει» τα λευκωσιάτικα ντέρμπι με το… κουταλάκι και γνωρίζουν καλύτερα από όλους τους νυν παίκτες του ΑΠΟΕΛ τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Με τις εμπειρίες που απέκτησαν από τις πολλές συμμετοχές τους σε αυτούς τους αγώνες μπορούν να βάλουν στο κλίμα του ντέρμπι της Δευτέρας και τους συμπαίκτες τους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν ξέρουν τι εστί...ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια.

*Αρκετές συμμετοχές σε ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια έχει και ο Τόμας Ντε Βινσέντι αλλά δεν υπολογίζεται για το ματς της Δευτέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση