ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Φάκελος ενίσχυση

Εν όψει ενός δίμηνου αγωνιστικού Γολγοθά...

Τάσος Χρυσοστόμου

Γεμάτο θα είναι το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου για τους «γαλαζοκίτρινους». Μέσα σε 8 εβδομάδες οι πρωταθλητές θα δώσουν 7 παιχνίδια μεσοβδόμαδα και κάπως έτσι γίνεται αντιληπτό ότι η μεταγραφική ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Αναλύοντας ένα πρώτο ποδοσφαιρικό δείγμα ο φετινός ΑΠΟΕΛ έχει τεράστια προοπτική, με κάποιες αδυναμίες ωστόσο, οι οποίες στο παρών στάδιο «βγάζουν μάτια». Η ομάδα του Τόμας Ντολ δυσλειτουργεί στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, όταν η μπάλα δηλαδή βρίσκεται στο τρίτο του αντιπάλου. Οι λίγες τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι τεκμηριώνουν την πιο πάνω άποψη.

Άξιο απορίας

Το παράδοξο είναι ότι στον Αρχάγγελο υπάρχει πληρότητα στις συγκεκριμένες θέσεις. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αναφερόμαστε στις θέσεις των εξτρέμ ή αν προτιμάτε φουλ μπακ χαφ αλλά και στο χώρο του κέντρου.

Ο Βιντιγκάλ αγωνιζόμενος κυρίως στο αριστερό άκρο έχει δείξει αρκετά καλά στοιχεία, όπως η ταχύτητα και τα σουτ εκτός περιοχής. Δεν είναι όμως ποδοσφαιριστής που μπορεί να κουβαλήσει την ομάδα στην πλάτη του. Είτε λόγω απειρίας είτε λόγω ηλικίας. Την ίδια ώρα που ο Μπέζιακ αδικείται όταν αγωνίζεται στην συγκεκριμένη θέση, καθώς είναι δεδομένο ότι δεν είναι η φυσική του. Ναι μεν προσφέρει, δεν κάνει όμως την διαφορά σε μια «νευραλγική θέση» καθώς τα στοιχεία που τον διακατέχουν δεν είναι ούτε η ντρίπλα ούτε η απρόβλεπτη κίνηση.

Εν ολίγοις ο ΑΠΟΕΛ μένει με δύο λύσεις, στις οποίες δεν μπορεί να στηριχτεί για ολόκληρη την χρονιά. Περί Γιώργου Εφραίμ και Στάθη Αλωνεύτη ο λόγος. Είναι ποδοσφαιριστές που έχουν την ταχύτητα με ή χωρίς την μπάλα και μπορούν να δώσουν την τελική πάσα με την ίδια άνεση που μπορούν και να ντριπλάρουν. Το αρνητικό της υπόθεσης όμως είναι το γεγονός ότι ο Στάθης βρίσκεται στα 36 του και ο Εφραίμ παρά το γεγονός πως έχει ακόμη χρόνια μπροστά δεν υπολογίζεται ως βασικός και αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής… και κάπου εδώ καταλήγουμε στην πρώτη θέση όπου οι πρωταθλητές χρειάζονται ενίσχυση κατά την άποψη μας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» χρειάζονται ενίσχυση στο αριστερό άκρο της επίθεσης με ένα παίκτη που να μπορεί να βοηθήσει άμεσα.

ΥΓ: Δεν γίνεται αναφορά στον Χάνι καθώς ο χρόνος που αξιοποιήθηκε είναι λίγος και το δείγμα δεν είναι προς κριτική. Απ’ όσα λέγονται όμως είναι παίκτης με τεράστια προοπτική, ο οποίος πρέπει να ωριμάσει και να εξελιχθεί με τα παιχνίδια.

Ένας ποδοσφαιριστής στο κέντρο!

Από εκεί και πέρα φαίνεται πως ο Ντομένικο Τέτι έχει εντοπίσει ένα κενό στο χώρο του κέντρου. Παρά το γεγονός πως υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές εκεί, κάτι φαίνεται πως απουσιάζει. Ο Ιταλός εξετάσε ένα σορό περιπτώσεις μέχρι στιγμής και σύντομα θα καταλήξει στον εκλεκτό. Εξάλλου είναι άνθρωπος που δεν σταματά ποτέ να βλέπει ποδοσφαιριστές με τους συνεργάτες. Υπάρχει και μια περίπτωση από Κύπρο που ενδιαφέρει αλλά ίσως να είναι δύσκολο να γίνει μια τέτοια κίνηση τον Γενάρη. 

Ο παίκτης που θα «χαλαρώσει» τον Νικόλα

Κλείνοντας μία θέση για την οποία γίνεται αρκετή συζήτηση είναι αυτή του αριστερού μπακ, στην προκειμένη περίπτωση μπακ χαφ. Ο Νικόλας Ιωάννου ανταποκρίνεται καλύτερα αγωνιζόμενος ως «αριστερός» κεντρικός αμυντικός βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του (αν και κάποιες φορές αναγκάζεται να αγωνιστεί ως μπακ χαφ). Αποτέλεσμα αυτού είναι η κύρια επιλογή για το αριστερό άκρο να είναι ο Ζοαζίνιο (στην ανάγκη και ο Μιχαήλοβιτς). Γίνεται αντιληπτό ότι ο ΑΠΟΕΛ ίσως χρειάζεται ακόμη ένα παίκτη στην συγκεκριμένη θέση. 

Να τονίσω ότι τα πιο πάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις και μόνο. Χωρίς να θέλουμε να μπούμε στον ρόλο του προπονητή ή του τεχνικού διευθυντή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Τάσος Χρυσοστόμου

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X