ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Με επαναδιεκδίκηση Πετρίδη γράφεται ιστορία!

Το εκλογικό παρελθόν της εταιρείας, το story Ζιβανάρη-Πετρίδη και ο ιστορικός χαρακτήρας που ενδέχεται να έχει η φετινή ΓΣ

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Ιστορικό χαρακτήρα μπορεί να έχει η επερχόμενη Γενική Συνέλευση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 23 Μαρτίου αν και υπάρχει πιθανότητα να γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από τα περιοριστικά μέτρα.

Το «ιστορικό» αποδίδεται και στο γεγονός ότι ίσως δούμε για πρώτη φορά εκλογική μάχη στα χρονικά της εταιρείας (από το 1997) για την ανάδειξη ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ νέου διοικητικού συμβουλίου. Αυτό θα συμβεί εάν αποφασίσει να επαναδιεκδικήσει ο Πρόδρομος Πετρίδης ή αν προκύψουν άλλοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, καθώς είναι δεδομένο ότι ο Θεόδωρος Κυριακίδης θα διεκδικήσει τα ηνία της εταιρείας με τους συνεργάτες του.

Στο παρελθόν, είχαν αναλάβει τα ηνία της εταιρείας ΑΠΟΕΛ οι διοικήσεις των Πετρίδη (2 φορές), Μάικ Ιωαννίδη, Κρις Τριανταφυλλίδη, Χάρη Παπαναστασίου, Κυριάκου Ζιβανάρη και Φοίβου Ερωτοκρίτου χωρίς τη διενέργεια εκλογών.

Υπήρχε μόνο μια περίπτωση όπου είχαν διεξαχθεί εκλογές στην εταιρεία του ΑΠΟΕΛ, όχι όμως για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου αλλά για είσοδο μελών στο ΔΣ. Οι εκλογές είχαν γίνει το 2011, στις οποίες διεκδίκησαν είσοδο τους στο ΔΣ του Φοίβου Ερωτοκρίτου οι Πρόδρομος Πετρίδης και Κυριάκος Ζιβανάρης. Οι δυο άντρες πήραν τις απαιτούμενες ψήφους από το σώμα και εισήλθαν στο διοικητικό συμβούλιο, ωστόσο αμφότεροι αποφάσισαν να παραιτηθούν μετά από έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.

Όσο αφορά την εκλογική διαδικασία, οι υποψήφιοι θα εκλεγούν ατομικά από το σώμα της Συνέλευσης και όχι σαν ένας ενιαίος ο συνδυασμός. Για παράδειγμα, μπορούν να εκλεγούν υποψήφιοι από διαφορετικούς συνδυασμούς ή και ανεξάρτητοι. Οι μέτοχοι δικαιούνται να ψηφίσουν όσους υποψήφιους θέλουν καθώς δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ενώ ούτε στον αριθμό των εκλεγμένων υπάρχει περιορισμός. Όσοι υποψήφιοι πάρουν τις απαιτούμενες ψήφους και καταφέρουν να εκλεγούν, θα καθίσουν σε συνεδρία για να καταρτίσουν σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Σάββας Λαζανιάς

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Μας μπέρδεψαν...

Μας μπέρδεψαν...

Τιμούρ και Πουρσαϊτίδης μάλλον διάβασαν την κατάσταση διαφορετικά από την πλειοψηφία
Χρίστος Θεοχάρους
 |  ΑΝΟΡΘΩΣΗ