ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Δυο αγώνες τη βδομάδα…no problem!

Θεωρητικά, θα έχει πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων σε σχέση με το βεβαρημένο πρόγραμμα

Σάββας Λαζανιάς

Η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε ύφεση στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες ενώ όπως δήλωσε και ο δρ. Λεόντιος Κωστρίκκης στον ΣΠΟΡ FM 95,0 νωρίτερα (δες ΕΔΩ), φαίνεται ότι έχουμε ξεπεράσει την κορύφωση και έχει αρχίσει ήδη να παρουσιάζεται μια πτωτική πορεία στην επιδημιολογική καμπύλη.

Αν τηρηθούν ευλαβικά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και διατάγματα τότε θα ξεμπερδέψουμε μια ώρα γρηγορότερα από τον ιό και θα επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Στα του ποδοσφαίρου, κατά την προσωπική μου εκτίμηση θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει, με τις πιθανότητες οριστικής διακοπής να είναι απειροελάχιστες με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα.

Η αξιοποίηση του βάθους που υπάρχει στο ρόστερ μπορεί να βάλει τους «γαλαζοκίτρινους» σε πλεονεκτική θέση

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος οι ομάδες θα έχουν μπροστά τους ένα αγωνιστικό «Γολγοθά» να ανέβουν καθώς θα χρειαστεί πιθανότατα να δίνουν δυο αγώνες κάθε βδομάδα, προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διοργανώσεις. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τις ομάδες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, καθώς θα προέρχονται από μια μεγάλη αγωνιστική απραξία.

Από θεωρητικής πλευράς, ο ΑΠΟΕΛ θα έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων σε σχέση με το βεβαρημένο πρόγραμμα καθώς διαθέτει με διαφορά το μεγαλύτερο ρόστερ από όλες τις ομάδες. Έτσι, θεωρητικά πάντα, θα μπορεί να διαχειρίζεται πιο εύκολα τους δυο αγώνες που θα υπάρχουν σε κάθε βδομάδα. Για τον ΑΠΟΕΛ δεν θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο καθώς το έχει κάνει αρκετές φορές στο πρόσφατο και μακρινό παρελθόν όταν αγωνιζόταν σε διπλό ταμπλό (Κύπρο και Ευρώπη).

Σίγουρα, υπάρχουν παίκτες οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει σχεδόν τίποτα ουσιαστικό μέχρι τώρα στην ομάδα της Λευκωσίας, ωστόσο θα χρειαστεί να βάλουν όλοι το λιθαράκι τους με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η σωστή διαχείριση του πολυάριθμου ρόστερ από τον Μαρίνο Ουζουνίδη μπορεί δώσει στον ΑΠΟΕΛ ένα σημαντικό πλεονέκτημα με την επανέναρξη. Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να το αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να παλέψουν με περισσότερες αξιώσεις για την ανατροπή των βαθμολογικών δεδομένων, εγχείρημα το οποίο δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X