ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Δεύτερος για… Εθνική Αργεντινής ο Σαμπάλα

Σύμφωνα με έρευνα του CIES

24sports team

info@24sports.com.cy

Σε έρευνα του CIES (λεγόμενο ως Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου), γίνεται αναφορά σε διάφορους ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών με καταγωγή από χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι οποίοι με τις αποδόσεις τους και την εξέλιξη/ανέλιξή τους, έχουν προοπτική να κληθούν μελλοντικά στο Ομοσπονδιακό Ποδοσφαιρικό Συγκρότημα της πατρίδας τους.

Η έρευνα έγινε με κριτήριο τις χώρες στις οποίες αγωνίζονται οι παίκτες αυτοί, να είναι στις πρώτες 20 θέσεις της κατάταξης των Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών των Ηπείρων όπου αγωνίζονται, ενώ σοβαρά υπόψη λήφθηκε και το επίπεδο των πρωταθλημάτων ή διοργανώσεων στα οποία αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται.

Σε αυτή τη σχετική λίστα, όσον αφορά στους παίκτες από την Αργεντινή, σε περίοπτη θέση βρίσκεται ο Φακούντο Σαμπάλα ο οποίος είναι δεύτερος, πίσω από τον Κριστιάν Ρομέρο της Αταλάντα.

Βεβαίως, ο Σαμπάλα δεν συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα λόγω της παρουσίας του στον ΑΠΟΕΛ που είναι σύντομη μέχρι στιγμής και το δείγμα πολύ μικρό, αλλά επειδή διακρίθηκε με τη φανέλα της Αλαχουελένσε στην Κόστα Ρίκα, με την οποία κατέγραψε 33 συμμετοχές στην τελευταία του σεζόν (2697’) και πανηγύρισε πρωτάθλημα.

Ο 22χρονος αριστερός μπακ ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ τον Ιανουάριο, αγωνιζόταν στην Αλαχουελένσε από το 2018 και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα «next big thing» στα πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση