ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: «Αρρώστια μου μεγάλη που δεν έχει γιατρειά…»

«Φωνάζει» η χρόνια αδυναμία των γαλαζοκιτρίνων στο τελείωμα των φάσεων

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Στα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάζει… αρρυθμίες επιθετικά. Γενικότερα του λείπει σε έντονο βαθμό το στοιχείο της ταχύτητας, ενώ πολύ χτυπητή είναι η έλλειψη ενός δεινού σκόρερ που με τις τοποθετήσεις και την ικανότητα του θα έχει το «εύκολο» γκολ.

Έχω εκφράσει και τεκμηριώσει την άποψη ότι ο περσινός τίτλος πρωταθλήματος χάθηκε για τον ΑΠΟΕΛ λόγω της αδυναμίας του στο τελείωμα των φάσεων. Αυτή η «αρρώστια» ήταν η αιτία της αποτυχίας και στην προπέρσινη περίοδο, που όχι μόνο χάθηκε ο τίτλος, αλλά και η πολύ προνομιούχος δεύτερη θέση, που έδινε εισιτήριο για την συμμετοχή στο Champions League.

Στο Α’ ημίχρονο του Κυριακάτικου αγώνα με τον Απόλλωνα ο ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε πλήρως αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή και την δημιουργικότητα του.Απαντώντας σε ερώτηση μας, ο Ρικάρντο Σα Πίντο παραδέχθηκε την αδυναμία της ομάδας του στο τελείωμα των φάσεων και μας είπε ότι δουλεύουν ένα διαφορετικό σύστημα παιχνιδιού, που θα κάνει τον ΑΠΟΕΛ πιο επιθετικό – αποτελεσματικό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ωστόσο παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί εύκολα και γρήγορα να γίνει αποδοτικό ένα νέο – διαφορετικό σύστημα. Χρειάζεται αρκετή δουλειά και επιμονή από τον ίδιο και τους παίκτες του.

Η δική μας εκτίμηση της κατάστασης δεν είναι καθόλου αισιόδοξη αυτή την φορά. Ακόμα και αν οι παίκτες αφομοιώσουν γρήγορα και σωστά ένα νέο τρόπο παιχνιδιού που θα κάνει την ομάδα πιο επιθετική, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει και η… δυστοκία που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Πιστεύουμε ότι δεν είναι θέμα συστήματος αλλά θέμα (ανι) – ικανότητας των επιθετικών, να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Κβιλιτάια, στον τρίτο του χρόνο στον ΑΠΟΕΛ, αδυνατεί να συνεισφέρει διψήφιο αριθμό τερμάτων. Ο Τομανέ και ο Γουίλσον που ήρθαν για να βοηθήσουν στην επίλυση του σοβαρού επιθετικού προβλήματος, ακόμα δεν έχουν προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό.

Από την στιγμή που δεν έγινε μια νέα προσθήκη με έναν παίκτη που θα έδινε λύσεις στην επιθετική αδυναμία, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον ΑΠΟΕΛ να βρει τις λύσεις που θέλει και να γίνει αποτελεσματικό στον βαθμό που πρέπει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ