ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Αποκάλυψη τώρα…

Ενημερώνονται Σωματείο, Εταιρεία και Γιάννος Δημητρίου

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Μεγαλώνει η αγωνία και γενικότερα το ενδιαφέρον γύρω από τα διοικητικά δρώμενα του ΑΠΟΕΛ, την επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων αλλά και την οικονομική τρύπα που εντόπισε ο ελεγκτικός οίκος μέσα από την έρευνα που διεξήγαγε τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Η είδηση που δημοσίευσε η ιστοσελίδα μας σχετικά με την ολοκλήρωση του ελέγχου (δες εδώ), μεταθέτει, δημόσια τουλάχιστον, τις εξελίξεις προς την ολοκλήρωση τους καθότι τα αποτελέσματα της οικονομικής έρευνας θα γίνουν γνωστά προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, το αποτέλεσμα της έρευνας θα δοθεί στον Γιάννη Δημητρίου ως εντολοδόχο όπως επίσης στις άμεσα ενδιαφερόμενες διοικήσεις Σωματείου και Εταιρείας, τηρώντας έτσι τη διαδικασία που εξήγγειλε η διοίκηση με ανακοίνωση στις 25 Φεβρουαρίου του 2021 (δες εδώ). 

Το καυτό θέμα εστιάζεται γύρω από τ’ αποτελέσματα του ελέγχου, ποιο τελικά είναι το πραγματικό χρέος της εταιρείας αλλά και πόσο διαχειρίσιμο είναι.

Η μεριά πάντως του Πρόδρομου Πετρίδη είναι καθησυχαστική ως προς τις μεθόδους που πρέπει να υιοθετηθούν για την διαχείριση του.

Στην τελευταία δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος, στη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Χωρίς Var» στις 29 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, ο πρόεδρος της εταιρείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι το χρέος συνολικά πλησιάζει τα 13 εκ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις προς το Κράτος το 2013 ανερχόντουσαν στα 5,5 εκ ενώ σήμερα πλησιάζουν τα 8 εκ. επισημαίνοντας τις επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη με τους αρμόδιους φορείς του Κράτους για τη συμφωνία αναθεώρησης των υπολοίπων, των τόκων αλλά και των προστίμων.

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι πέραν του χρέους προς το Κράτος, το υπόλοιπο χρέος έχει διπλασιαστεί σε σχέση μ’ αυτό που ανέλαβε τον Δεκέμβριο (4/12), του 2013 και το οποίο τότε έφτανε τα 2,5 εκ ευρώ.

«Το έλλειμα το φετινό είναι πολύ μεγάλο. Αν υπολογίσουμε ότι το 2013 το έλλειμμα ήταν στα 2,5 εκ μπορείτε να υπολογίσετε ένα περίπου, θα είναι φέτος το διπλάσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως οι πρώτες πληροφορίες που προκύπτουν σχετικά με την έρευνα των ελεγκτών, αναφέρουν ότι το έλλειμμα ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο απ’ ότι εκτίμησε τον Οκτώβριο του 2020.

Η πανδημία και οι αρνητικές προεκτάσεις που επέφερε καθιστούν αισιόδοξη την τότε τοποθέτηση του προέδρου της εταιρείας, που ενδεχομένως να μην έλαβε υπόψη τις κακουχίες και τα αλλεπάλληλα Lock down, που υπέστη η κυπριακή κοινωνία, το Ποδόσφαιρο και η οικονομία γενικότερα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το ποσό του χρέους ως προς το μεγαλύτερο κομμάτι του αναλογεί στα χρέη προς το Δημόσιο για τα οποία είχε κάνει αναφορά ο Πρόδρομος Πετρίδης εκφράζοντας την αισιοδοξία του περί της θετικής αντιμετώπισης που θα έχουν οι ομάδες εκ μέρους των αρμόδιων φορέων ακριβώς λόγω και της πανδημίας.

Από κει και πέρα, το υπόλοιπο χρέος συνάδει με τη μισθοδοσία των παικτών για τη φετινή σεζόν, τις αποζημιώσεις, τα χρέη προς τρίτους και λειτουργικά έξοδα της ομάδας γενικότερα.

Με αυτά και με αυτά, ενδέχεται λίαν συντόμως όλοι οι εμπλεκόμενοι αλλά και ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ να γνωρίζουν πως θα πορευτεί η ομάδα την επόμενη μέρα. Η μέρα της αποκάλυψης των πραγματικών καταστάσεων του "Θρύλου" πλησιάζει... 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιώργος Παττίχης

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Τελικά… συνδυασμός

Τελικά… συνδυασμός

Έτοιμος ο Θεόδωρος Κυριακίδης για να ανακοινώσει το πλάνο και τους συνεργάτες του
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ
Χωρίς επενδυτή… δεν προχωρεί

Χωρίς επενδυτή… δεν προχωρεί

Το μέγεθος των οφειλών – χρέους αποτελεί «φόβητρο» για τον κάθε ενδιαφερόμενο συμπεριλαμβανομένου βέβαια και του Θεόδωρου ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ