ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Ανοίγει «γέφυρες» με τη Σάο Μπερνάρντο

Μεγαλώνει το δίκτυο των «Γαλαζοκιτρίνων» στην Βραζιλία

24sports team

info@24sports.com.cy

Ανοίγει «γέφυρες επικοινωνίας» με την Βραζιλιάνικη Σάο Μπερνάντο το ΑΠΟΕΛ, όπως αναφέρει με ανακοίνωση της η ομάδα απ' την Λατινική Αμερική. Συγεκριμένα τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της, ο μάνατζερ Αλεσάντρο ντα Σίλβα εκπροσωπώντας τους «Γαλαζοκίτρινους» έχοντας παράλληλα συνοδεία Βραζιλιάνου δικηγόρου Δρ. Γκιλμάρ. 

Όπως έφερε στη δημοσιότητα το κρατικό κανάλι (ΡΙΚ), οι δυο τους είχαν συνάντηση με τον διευθύνων σύμβουλο (CEO) της Σάο Μπερνάρντο, Άντερσον Φρανσίσκον, και παρακολούθησαν προπόνηση της ομάδας Κ20. Εν συνεχεία κι αφού ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ομάδας, υπήρξε παρουσίαση απ’ τον Βραζιλιάνικο σύλλογο για το πλάνο της ομάδας στα επόμενα χρόνια. 

Μετά το τέλος της συνάντησης όπως αναφέρει σε ανάρτηση της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Βραζιλιάνικη ομάδα, οι εκπρόσωποι των δυο πλευρών άλλαξαν φανέλες σε μια συμβολική κίνηση για τη σύσφιξη των σχέσεων. 

Τι σημαίνει η κίνηση αυτή

Πρακτικά το ΑΠΟΕΛ επεκτείνει την παρουσία του στην Βραζιλία, μεγαλώνοντας με αυτό τον τρόπο το δίκτυο του, που ήδη τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα ισχυρό. 

Θυμίζουμε τις περιπτώσεις των Καζού, Νατέλ, Μαρκίνιος, Ζιέφτε οι οποίοι ήρθαν στην ομάδα απευθείας απ’ την Βραζιλία ένεκα των διασυνδέσεων που έχουν αναπτύξει οι Γαλαζοκίτρινοι τα τελευταία χρόνια. 

Παράλληλα όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Πρόδρομος Πετρίδης, υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για μείωση μέσου όρου ηλικίας αλλά και του μπάτζετ με νεαρούς παίκτες, δίνοντας έμφαση στην αγορά της Λατινικής Αμερικής 

Από πλευράς της Σάο Μπερνάρντο τονίζουν πως τέτοιες συναντήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς δίνουν την ευκαιρία στον σύλλογο να ανοίξει το δρόμο προς αγορές εκτός Βραζιλίας.

Ποια είναι η Σάο Μπερνάρντο

Πρόκειται για ομάδα απ’ την Βραζιλία που ιδρύθηκε επίσημα πίσω το 1928. Νωρίτερα ωστόσο τα προηγούμενα έξι χρόνια η ιδέα του συλλόγου υπήρχε μιας και κάθε εργατική πρωτομαγιά μαζεύονταν οι ιδρυτές της και συμμετείχαν σε ένα τουρνουά. 

Η παρουσία της ξεπερνά τα όρια του ποδοσφαίρου καθώς διατηρούσε ομάδες στην καλαθόσφαιρα, την πετόσφαιρα μέχρι και την κολύμβηση. Επί χρόνια το ποδοσφαιρικό τμήμα συμμετείχε στις μικρές μη επαγγελματικές κατηγορίες της Βραζιλίας, ενώ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απ’ το 1994 μέχρι το 2002 δεν είχε εκπροσώπηση στους άνδρες παρά μόνο με ομάδες στις ακαδημίες. 

Τη δεδομένη στιγμή η ανδρική ομάδα συμμετέχει σε τοπικό πρωτάθλημα της Σάο Πάολο, ενώ η ομάδα Κ20 (στην οποία και δίνουν την περισσότερη τους έμφαση) συμμετέχει στην τρίτη κατηγορία της Βραζιλίας και στην σεζόν που ολοκληρώθηκε τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ στο κύπελλο αφού κατάφερε να προκριθεί απ’ τον όμιλο της, αποκλείστηκε στην επόμενη φάση απ’ την Σάντος Κ20. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση