ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Ανάγκη για έναν γρήγορο «κόφτη»

Ο Ουζουνίδης ζητά πιεστική άμυνα και ψάχνει για τον παίκτη που λείπει από το κέντρο

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Εννιά μέρες έχουν μείνει για την έναρξη των υποχρεώσεων του ΑΠΟΕΛ στο νέο Πρωτάθλημα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει, από την περασμένη εβδομάδα, καταλήξει στο πλάνο του και στο βασικό σχήμα με το οποίο θα αρχίσει την προσπάθεια για τον 8ο σερί τίτλο πρωταθλήματος, αλλά και για την συμμετοχή της σε όμιλο του Europa League.

Πιεστική άμυνα με συμμετοχή ΟΛΩΝ!

Ο Ελλαδίτης τεχνικός απαιτεί από τους παίκτες του πιεστική άμυνα, μόλις χαθεί η μπάλα με συμμετοχή όλων των παικτών ακόμα και των επιθετικών του με στόχο να κερδίσουν αμέσως ξανά την κατοχή και να προωθηθούν σε μια νέα επιθετική προσπάθεια.

Η αντίδραση στο transition game του αντιπάλου

Ως απάντηση - αντίδραση στο transition game του αντιπάλου και από την στιγμή που η μπάλα θα περάσει στην μεσαία ή στην επιθετική γραμμή, ο κ. Ουζουνιδης ζητάει από τους αμυντικούς του και τον αμυντικό χαφ να προνοούν και να βρίσκονται κοντά στους επιθετικούς του αντιπάλου ώστε να ανακόψουν τη πιθανή μεταβίβαση της μπάλας σε αυτούς. Θέλει η ομάδα να πιέζει ψηλά για να σταματάει την ανάπτυξη εν τη γεννέσι της και να κάνει φάουλ τακτικής για να κόβει τη γρήγορη μετάβαση.

Αναγκαίος ένας γρήγορος ανασταλτικός μέσος («εξάρι»)

Γνωρίζοντας την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Εβρίτη τεχνικού εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι στις προτεραιότητες του είναι η απόκτηση ενός ακόμα πολύ καλού παίκτη στο κέντρο, στη θέση του αμυντικού μέσου. Ο παίκτης αυτός θα πρέπει να είναι πιο γρήγορος (και στην αντίληψη και στην αντίδραση), από τους πολύ ποιοτικούς Σκανδιναβούς Γένσεν και Λουντέμο. Με πιο απλά λόγια ο Μαρίνος Ουζουνίδης ψάχνει για ένα παίκτη που πρώτος θα σταματά τις επιθέσεις των αντιπάλων και από αυτόν θα ξεκινούν οι αντεπιθέσεις του ΑΠΟΕΛ.

Θα περιμένει μέχρι τέλος Αυγούστου

Επειδή η θέση του ανασταλτικού μέσου («κόφτη») έχει τεράστια σημασία στην τακτική που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, είναι διατεθειμένος να περιμένει μέχρι τέλος Αυγούστου προκειμένου να φέρει στον «Αρχάγγελο» τον παίκτη που θα μπορέσει να κάνει την διαφορά και θ’ ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις για αυτή την «θέση κλειδί».

Πανίσχυρη (ξανά) η μεσαία γραμμή

Αν βρει αυτόν τον παίκτη που του λείπει και εάν ο Ζαχίντ μείνει και εξελιχθεί στον ηγέτη της ομάδας, μαζί με τους παικταράδες Γιένσεν και Λουντέμο η μεσαία γραμμή του ΑΠΟΕΛ θα γίνει ξανά η μεγάλη του δύναμη και θα του δώσει πολύ καλή προοπτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X