ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Αέρα στα πανιά τους

Πάνε για άλλες Πολιτείες και η επιτροπή προγραμματισμού ψάχνει τους νέους Τάμαρι και Ζαχίντ

Γιάννης Κουδουνάς

Λαμβάνοντας υπόψη μας τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών μπορούμε να πούμε πως όλα συνηγορούν στο ότι οι Μούσα Αλ Τάμαρι και Γκαγιάς Ζαχίντ θα αποτελέσουν παρελθόν από τον ΑΠΟΕΛ εντός του καλοκαιρινού μεταγραφικού παραθύρου.

Στην περίπτωση του πρώτου, οι ελλαδίτες συνάδελφοι τον στέλνουν εδώ και μέρες στον Πειραιά για να φορέσει τα ερυθρόλευκα (Δες εδώ), ενώ από την άλλη ο Ζαχίντ αποκάλυψε (Δες εδώ) πως θέλει να αγωνιστεί σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα από το δικό μας και να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, τόσο ποδοσφαιρικά όσο και οικονομικά.

Αντιλαμβανόμαστε πως στις πιο πάνω περιπτώσεις και οι δυο ποδοσφαιριστές έχουν κοινά κίνητρα αφού είναι λογικό να θέλουν να αγωνιστούν σε ένα πιο ελκυστικό πρωτάθλημα από το κυπριακό (ποιός θα έλεγε όχι;), ενώ τα συμβόλαια που θα βρουν θα είναι καλύτερα από αυτά που μπορεί και θέλει να προσφέρει ο ΑΠΟΕΛ.

Ας βάλουμε στην εξίσωση ακόμη έναν σημαντικό παράγοντα, το γεγονός πως είτε μας αρέσει είτε όχι, στους «γαλαζοκίτρινους» δεν ριζώνεται μια ποδοσφαιρική φιλοσοφία τα τελευταία χρόνια (βλ. συχνές αλλαγές προπονητών) και αυτό έχει ως φυσιολογικό επακόλουθο κάποιοι ποδοσφαιριστές, κυρίως εγνωσμένης αξίας, να ψάχνουν κάτι καλύτερο και πιο σταθερό.

Από την άλλη, στην ίδια την ομάδα δεν μπορούν να παρακαλούν τον κάθε Τάμαρι και τον κάθε Ζαχίντ να παραμείνει εάν δεν το θέλουν πραγματικά... Είναι το ρητό που λέει πως κανείς ποδοσφαιριστής δεν είναι πάνω από ομάδες και σήματα.. Εκτός αν είσαι η Μπαρτσελόνα που η εξάρτηση από τον Μέσι έχει πάει σε άλλο επίπεδο...

Και οι δυο τους έχουν συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει τον τελευταίο λόγο, καθώς για να αποχωρήσουν θα πρέπει οι «γαλαζοκίτρινοι» να ικανοποιηθούν στο οικονομικό κομμάτι, ούτως ώστε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του να προχωρήσουν στην εξεύρεση αυτών που θα τους αντικαταστήσουν... εάν δεν το έχουν ήδη κάνει.

Όπως και να 'χει δεν είναι πρώτη φορά που μεγάλοι παίκτες φεύγουν από την ομαδα ούτε και οι τελευταίοι θα είναι... Αυτό που ενδιαφέρει όλους όσους έχουν να κάνουν με την ομάδα είναι να βρεθούν οι σωστοί αντικαταστάτες. Οι δύο τους θα τραβήξουν αέρα στα πανιά τους... και η επιτροπή προγραμματισμού θα πρέπει να οργώσει την αγορά μήπως και εντοπίσει το νέο Τάμαρι και νέο Ζαχίντ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιάννης Κουδουνάς

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση