ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απεβίωσε ο Ντίνος Ιορδάνου

Ανακοίνωση από τον ΑΠΟΕΛ

Θλίψη στον ΑΠΟΕΛ και στο κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι γαλαζοκίτρινοι απεβίωσε σήμερα ο Ντίνος Ιορδάνου μετά από καρδιακό επεισόδιο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ.

"Ο ΑΠΟΕΛ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του κ. Ντίνου Ιορδάνου που απεβίωσε σήμερα μετά από καρδιακό επεισόδιο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το τραγικό αυτό γεγονός, για έναν άνθρωπο που αγαπούσε τον τόπο του και ήταν περήφανος για την ομάδα του. Καλό παράδεισο κ. Ντίνο….".

Τον τελευταίο χρόνο ήρθε σε επαφές με την ποδοσφαιρική εταιρεία του ΑΠΟΕΛ και κατέληξαν σε συμφωνία όπως δημιουργηθεί το ιδιόκτητο γήπεδο των γαλαζοκιτρίνων, στο οποίο θα ήταν ο κύριος χρηματοδότης. Mάλιστα η παρουσίαση της συμφωνίας έγινε στις 29 Μαρτίου με τον Ντίνο Ιορδάνου τότε να δηλώνει βαθιά συγκινημένος που θα συνέδεε το όνομα του με την ομάδα και θα άφηνε το στίγμα του στον σύλλογο. 

Ο Ντίνος Ιορδάνου καταγόταν από τα χωριά Μαθιάτης και Λυθροδόντας. Ασχολείτο επαγγελματικά στον ασφαλιστικό τομέα στις ΗΠΑ, χώρα στην οποία βρισκόταν από το 1969. Ήταν ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Το 2003 είχε διοριστεί ως διευθύνων σύμβουλος της Arch Capital Group, Ltd και πέντε χρόνια αργότερα διορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Το 2015, το περιοδικό Fortune τον ανακήρυξε ως έναν από τους επιχειρηματίες της χρονιάς. Αποσύρθηκε από την εταιρεία τον Μάρτιο του 2018. Οι δεδηλωμένοι λόγοι για τη συνταξιοδότησή του ήταν να περνά περισσότερο χρόνο με τα εγγόνια του, να επικεντρώνεται στη φιλανθρωπία, να παίζει γκολφ, να ταξιδεύει για αναψυχή και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Τράπεζα Κύπρου πρόσθεσε τον Ιορδάνου στο διοικητικό της συμβούλιο. Επιπλέον, τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, μαζί με τον Greg Hendrick, ίδρυσαν μια ασφαλιστική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων με βάση τις Βερμούδες, τον Vantage Risk. Οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών The Carlyle Group και Hellman & Friedman, μαζί με τη διοίκηση της Vantage, έχουν επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην εταιρεία.

 

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση