ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το κράξιμο φέρνει αλλαγή...

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ΚΟΠ προτίθεται να αφαιρέσει το άρθρο 13.5 διατηρώντας το άρθρο 13.4

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Η μαζική κατακραυγή για την σκανδαλώδη εύνοια των Ευρωπαίων και τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς εκ μέρους της ΚΟΠ και των σωματείων γενικότερα, φαίνεται να κινητοποιεί τα όργανα της Ομοσπονδίας και δη τους υψηλά ιστάμενους.

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, αναφέρουν ότι ο Γιώργος Κούμας δείχνει έτοιμος να εισηγηθεί την αφαίρεση του άρθρου που επιτρέπει μονομερώς σε μια ομάδα που βρίσκεται σε Ομίλους, ν’ αναβάλει τα παιγνίδια εάν οι περιστάσεις το επιτρέπουν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Το εν λόγω άρθρο:

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, αναφέρουν ότι ο Γιώργος Κούμας δείχνει έτοιμος να εισηγηθεί την αφαίρεση του άρθρου που επιτρέπει μονομερώς σε μια ομάδα που βρίσκεται σε Ομίλους

13.4 Σε περίπτωση που ομάδα του Πρωταθλήματος Cyta θα αγωνιστεί στα Play-off των Πρωταθλημάτων της UEFA, ο αγώνας του Πρωταθλήματος Cyta που είναι στο μέσο των δύο αγώνων των Play-off θα μπορεί με κοινό αίτημα των δύο διαγωνιζομένων σωματείων να αναβληθεί και να διεξαχθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή. To ίδιο δικαίωμα (για αναβολή του αγώνα) θα έχει και το ∆ιοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Η εν λόγω συζήτηση θα γινόταν σήμερα στην Γενική Συνέλευση η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί νέα ημερομηνία ωστόσο εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα γίνει, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα ζητήσει την αφαίρεση του άρθρου. Δύσκολα δεν θα συναινέσουν οι υπόλοιπες ομάδες ωστόσο ενδιαφέρον έχει η στάση που θα διατηρήσει ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας ίσως και η ΑΕΚ.

Επί τούτου ο Κούμας μάλλον θα λειτουργήσει διαλλακτικά προτείνοντας να διατηρηθεί το άρθρο που επιτρέπει την αναβολή των αγώνων κατά τη διάρκεια που οι ομάδες προσπαθούν να εισέλθουν στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

13.5 Σε περίπτωση που ομάδα αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκό αγώνα και στις επιλογές της είναι ο επόμενος αγώνας της για το Πρωτάθλημα να διεξαχθεί Δευτέρα, εφόσον την Δευτέρα είναι μέρα που θα πρέπει να αποδεσμευτούν οι ποδοσφαιριστές των Εθνικών Ομάδων, τότε δικαιούται αν δεν θέλει να αγωνιστεί Κυριακή, πέντε τουλάχιστον μέρες προηγουμένως, να ζητήσει αναβολή της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα Πρωταθλήματος για μεταγενέστερο στάδιο.

Αυτή του ακριβώς η κίνηση μάλλον θα βρει σύμφωνα όλα τα σωματεία, κυρίως αυτά που διαχρονικά συμμετέχουν στην προσπάθεια εισόδου στους ομίλους.

Με αυτά και με αυτά εξ όσων φαίνεται από του χρόνου κανένα ματς δεν θ’ αναβάλλεται κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και ενόσω η όποια ομάδα βρίσκεται ήδη στους ομίλους.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X