Γιάννης Θεοδωρίδης
Προσθήκη στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ εντός του Δεκεμβρίου, αφού ο Νταβίντ Αμπάνια σημείωσε λεπτά συμμετοχής για πρώτη φορά μετά από 290 μέρες!
Ο Αφρικανός μέσος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και κάκωση (2ου βαθμού) έσω πλαγίου συνδέσμου στο ευρωπαϊκό ραντεβού της ομάδας στις 20 Φεβρουαρίου το 2025 κόντρα στη Τσέίε και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ για την 12η αγωνιστική ακολούθησε για πρώτη φορά την αποστολή της ομάδας στην τρέχουσα σεζόν. Ωστόσο, τα πρώτα του λεπτά σημείωσε στο φινάλε του πρώτου γύρου της Α φάσης του Κυπριακού μαραθωνίου, στην αναμέτρηση κόντρα στο Άρη.
Ο Πάμπλο Γκαρσία, έριξε στη μάχη τον Αμπάνια στο 68΄ στη θέση του Σατσιά. Στο μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε ο 27χρονος στην επιστροφή του, ομολογουμένως δεν έγινε ιδιαίτερα αντιληπτός στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, θα πρέπει να ειπωθεί πως συνείσφερε σημαντικά με τα τρεξίματα του, καλύπτοντας μεγάλους χώρους, ενώ βοήθησε και στην ανάκτηση της κατοχής.
Με τον Αμπάνια να ανεβάζει στροφές, ο Γκαρσία βλέπει το οπλοστάσιο του να ενισχύεται με μια πολύ ποιοτική μονάδα. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή οποίος μπορεί να δώσει διαφορετική διάσταση στον άξονα του ΑΠΟΕΛ και να προσφέρει σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού του.
Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο όμως πως ο ποδοσφαιριστής θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα, προκειμένου να ξεδιπλώσει εκ νέου την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Ζητούμενο σε αυτό το πλαίσιο είναι να γίνει προσεκτική διαχείριση από το τεχνικό επιτελείο ώστε η επανένταξη του να γίνει με σταθερά βήματα, εκμηδενίζοντας έτσι το ρίσκο για νέο πρόβλημα.



























