ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: «Θα υπάρξει συζήτηση για αλλαγή του κανονισμού»

Χωρίς Μαρκάσα και Σελίν κόντρα στην ΕΝΠ

Το πρωτάθλημα για την Ανόρθωση ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου ωστόσο μέχρι τις 19-20 Οκτωβρίου θα δώσει μόλις τρία παιχνίδια μετά και την επίσημη αναβολή του ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Οι ιθύνοντες της «Κυρίας» ξέρουν πως το ΑΠΟΕΛ έπραξε με το γράμμα του νόμου, όμως δεν μπορούν να μην αισθάνονται αδικημένοι. Στο πλαίσιο αυτό ο επί του τύπου εκπρόσωπος της Ανόρθωσης, Σάββας Πηλακούτας, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου.

Αναλυτικά:

Για το θέμα της αναβολής: «Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Είναι βάση της προκήρυξης που συμβαίνει αυτό και δίνει το δικαίωμα σε ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρώπη να αιτηθεί αναβολή χωρίς να χρειάζεται την σύμφωνο γνώμη της αντίπαλης ομάδας».

Για το γεγονός πως η Ανόρθωσης επηρεάζεται στο αγωνιστικό κομμάτι και δύσκολα θα βρει ρυθμό: «Όταν ξεκινά μια ομάδα την προετοιμασία της, την ξεκινά με μια λογική σειρά και σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα. Δεν μπορεί καμιά ομάδα οπουδήποτε στον κόσμο να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό όταν δίνει δυο παιχνίδια κάθε 40 ημέρες. Είναι απίστευτο και αδιανόητο να αποκτηθεί ο ρυθμός. Ακόμη και φιλικά δεν μπορούν να συμβούν. Σε αυτή τη λογική βγήκε και η ανακοίνωση μας».

Για το γεγονός πως και η Ανόρθωση είχε υπερψηφίσει τον κανονισμό: «Είναι ένα το να θέλει η οποιαδήποτε ομάδα να βοηθά άλλη στα Ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Είναι άλλο όμως αυτή η απόφαση να επιβαρύνει ως προς το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό μας. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τα δεδομένο που δημιουργούνται. Το δικαίωμα αναβολής αγώνα μονομερώς δημιουργεί προβλήματα».

Για την επόμενη μέρα στον κανονισμό: «Ζητήσαμε να δούμε ξανά το όλο θέμα. Να αλλάξει ο κανονισμός και θα υπάρξει συζήτηση. Είναι ένα βήμα αυτό και φαίνεται πως αναγνωρίζουν όλοι το πρόβλημα. Όμως για την φετινή σεζόν δεν θα υπάρχει η οποιαδήποτε αλλαγή».

Κάποιος θα πει πως και η Ανόρθωση αν ήταν στη θέση του ΑΠΟΕΛ θα έκανε το ίδιο: «Δεν αναφερθήκαμε στο αίτημα που έκανε το ΑΠΟΕΛ. Είναι δικαίωμα της κάθε ομάδας να κάνει το αίτημα αυτό. Δεν συζητούμε γι’ αυτό. Αυτό που λέμε είναι πως για εμάς αναβλήθηκε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και μετά με το ΑΠΟΕΛ και θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση».

Για τα αγωνιστικά: «Δώσαμε το φιλικό με τον Ονήσιλλο και από την Τρίτη ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα με την ΕΝΠ. Ήταν ένα κενό προγραμματισμένο αυτό και πλέον επικεντρωνόμαστε στους δυο αγώνες που ακολουθούν. Δεν είναι εύκολο όμως να συγκεντρωθείς στο αγωνιστικό και μόνο όταν συμβαίνουν αυτά. Οφείλουμε όμως να το πράξουμε».

Για τους τραυματίες: «Ο Σελίν και ο Μαργκάσα ανεβάζουν ρυθμούς όμως με τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο να προλάβουν την ΕΝΠ. Έχουμε όμως τους ποδοσφαιριστές να καλύψουμε τα κενά».

Για το ποσό που ζητά η Ανόρθωση απ’ τον Παντελή: «Το ζήτημα αυτό βρίσκεται στα χέρια των νομικών και έτσι δεν θέλουμε να συζητούμε κάθε εβδομάδα τις εξελίξεις. Δεν θα τοποθετηθούμε δημόσια καθώς είναι στα χέρια άλλων το όλο θέμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X