ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σάντης: «Η Ανόρθωση γεννήθηκε για να μεγαλουργεί - Είμαστε όλοι αδέλφια»

Όλα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης

Προσκεκλημένος στην εκπομπή «Goal 'N Roll» της Cytavision ήταν ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Σάντης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει όλα όσα αφορούν την ομάδα της Αμμοχώστου. 

Αναλυτικά:

Αρχικό σχόλιο: «Νομίζω ότι τα δεδομένα της Ανόρθωσής ήταν τέτοια που όταν έγινε η επαφή με τον κύριο Πουλλαΐδη να αποχωρήσει ως μεγαλομέτοχος, θεώρησα ήταν υποχρέωση μου αντιλαμβανόμενος τα δεδομένα της χρονικής στιγμής. Δεν είχα αιφνιδιασμό, ξέρω τι σημειώνει Ανόρθωση. Δεν είναι σαν άλλες ομάδες η Ανόρθωση. Πρεσβεύει πολύ μεγαλύτερα και βαθύτερα ιδεώδη. Είναι τιμή μου που είμαι εδώ».

Αν άφησε τις δουλειές του σε επαγγελματικό επίπεδο: «Έχω αναδιοργανώσει τις δουλειές μου. Να μπορώ να είμαι εκεί και να αφιερώνω πολλή χρόνο. Έχω μεταφέρει τον εαυτό μου στα γραφεία, είπα ότι αναλαμβάνω με την ομάδα μου την Ανόρθωση και θα κάνουμε όσα μπορούμε για να φέρουμε την Ανόρθωση εκεί που πρέπει. Η Ανόρθωση γεννήθηκε για να μεγαλουργεί. Ξέρω που έχω πάει».

Για τον Άντονι Πριέτο: «Θέλω να έχω άμεση επαφή, για αυτό ανέλαβα το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δημιουργείται μια ομάδα με τον Πριέτο και παλαίμαχους παίκτες για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ανακάμπτει η Ανόρθωση. Ο Πριέτο είναι σε επαφή μαζί μου, παρακολουθεί τις προπονήσεις και ετοιμάζει αναλύσεις για τα δεδομένα της ομάδας».

Για τον κύριο Πουλλαϊδη: «Ευχαριστώ τον κύριο Πουλλαϊδη, το Δ.Σ του Συλλόγου και τους μετόχους. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την εμπιστοσύνη. Ο κύριος Πουλλαϊδης είπε ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος της περιόδου. Δεν είπε ότι μετά δεν θα στηρίξει. Δεν μπορεί η Ανόρθωση να περιμένει μέχρι τον Μάιο ότι ο κύριος Πουλλαϊδης κάθεται σε ένα γραφείο, πατά ένα κουμπί και τα λεφτά έρχονται. Όλοι μας, και εγώ μέσα, πρέπει να δημιουργήσουμε νέους πόρους».

Για το φετινό έλλειμα: «Δεν ξέρω για το έλλειμα της φετινής περιόδου. Είμαι και μέτοχος στην Ανόρθωση».

Για τη νέα σεζόν: «Μας απασχολεί η άμεση ανάκαμψη της ομάδας. Την φετινή χρονιά. Θα παίζουμε στο 2ο γκρουπ και εκεί θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα ματς. Είμαστε στο κύπελλο και θα παλέψουμε να το πάρουμε για να πάμε και Ευρώπη. Όσο κοντεύει ο Μάιος θα τα δούμε όλα».

Για αυτούς που λένε πως ο στόχος φέτος πρέπει να είναι η παραμονή: «Η Ανόρθωση είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να κινδυνεύσει. Όσοι αποτελούν την ομάδα το ξέρουν. Δεν πρόκειται να αφήσουμε το παραμικρό στην τύχη. Ό,τι χρειαστεί η ομάδα θα γίνει. Είναι ποδόσφαιρο, υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες. Η Ανόρθωση πρέπει να κερδίζει κάθε ματς, αυτό περνούμε και στους παίκτες. Να δίνουν 120%, δεν θα δεχτούμε κάτι λιγότερο».

Αν μίλησε με τους παίκτες: «Έχω συναντηθεί με τους παίκτες. Μιλήσαμε όλοι μαζί και με τον κάθε ένα ξεχωριστά. Θεωρώ πως ξέρουν το μερίδιο της ευθύνης τους και τι σημαίνει Ανόρθωση. Τώρα ξεκινά για εμάς η περίοδος, αυτό τους είπα. Να καθορίσουμε το παρών και να φτιάξουμε το μέλλον».

Για τους Νικολάου και Πούνα: «Νίκος Νικολάου και Πανίκος Πούνας θεωρώ θα είναι στην επιτροπή. Αγαπούν την Ανόρθωση και κανείς δεν έχει αρνηθεί».

«Στην Ανόρθωση δεν υπάρχουν παρατάξεις. Στην Ανόρθωση είμαστε όλοι αδέλφια, έχουμε την ίδια ομάδα αίματος. Η Ανόρθωση είναι υπεράνω όλων. Το εγώ παραμερίζεται. Δεν υπάρχει πρόβλημα που θα μείνει κάτω από το χαλί. Δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Θα λύσουμε τα θέματα. Έχω διαπιστώσει θετική πρόθεση».

Για τις σχέσεις της εταιρείας με το σωματείο: «Αν λέτε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ σωματείου και εταιρείας, αυτά θα λυθούν. Με τον κύριο Χαμπουλλά γνωριζόμαστε χρόνια. Εγώ τον πήρα στην Ανόρθωση. Είχαν γίνει 7 τα μέλη».

Για τον Λάζαρο: «Ο Λάζαρος πρόσφερε και πήρε από την Ανόρθωση. Δεν θα μπω στην συζήτηση αυτή, γενικότερα είναι η αρχή μας να είναι πάνω από όλα η ομάδα».

Για τις αποζημιώσεις: «Οι αποζημιώσεις είναι ξεκάθαρες. Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, είναι συγκεκριμένη η διαδικασία. Δεν βλέπω την ίδια ζέση σε άλλους καλεσμένους, αυτές τις ερωτήσεις πρέπει να τις κάνετε παντού».

Τι χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ανόρθωση: «Ένα από τα συστατικά επιτυχίας είναι η σταθερότητα. Αυτό έλειψε από την Ανόρθωση τα τελευταία χρόνια και πρέπει πλέον να δημιουργηθεί. Θα το δείτε με παραδείγματα άλλες ομάδες. Θέλουμε να φέρουμε ηρεμία και σταθερότητα».

Για τον Βέσκο: «Όλοι ξέρουμε τον Βέσκο και ποιος είναι. Μπορεί να μην έχει περγαμηνές σαν προπονητής αλλά του δίνεται η ευκαιρία και θα δείξει ο χρόνος, τα αποτελέσματα».

Για τους επενδυτές στην Κύπρο: «Αν οι επενδυτές έχουν καλές προθέσεις είναι καλοδεχούμενοι. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως οι επενδυτές πάνε σε ομάδες με μικρότερη μάζα κόσμου. Επαναλαμβάνω, ο χρόνος θα μας δείξει αν αυτό είναι προς όφελος. Είναι ευθύνη της ΚΟΠ να μπορέσει να κάνει ελέγχους για να μην δημιουργούνται αθέμητοι ανταγωνισμοί και να μην κινδυνεύει το ποδόσφαιρο. Να σκεφτόμαστε τι θα γίνει μετά».

Αν υπάρχει ενδιαφέρον για επενδυτή στην Ανόρθωση: «Μας ενδιαφέρει το θέμα επενδυτή αλλά να γίνει σωστά. Έλεγχος για την ποιότητα και τις προθέσεις του. Αυτό θα το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση».

Για την ισοπαλία με τη Δόξα: «Βεβαίως και είπαμε στους παίκτες ότι είναι αποτυχία το Χ με τη Δόξα. Δεν υπάρχει ότι προσπαθήσαμε ή δεν πειράζει. Αν δεν κερδίζεις αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Ο κόσμος αψηφά τα πάντα. Με νοιάζει να είναι χαρούμενος ο κόσμος όχι οι παίκτες. Υποχρέωσή τους είναι να κερδίζουν».

Για Μάζιτς: «Θέλω συνάντηση με τον Μάζιτς. Έκανα στην ΚΟΠ 7,5 χρόνια και ξέρω πως λειτουργεί. Θέλουμε να γνωρίσουμε τον άνθρωπο, να μας πει την σκέψη του. Να ξέρουμε το πλάνο του και τα κριτήρια για προώθηση νέων διαιτητών. Θέλει να προωθήσει τους κύπριους ρεφ με την βοήθεια των ξένων για να έχουμε κάποια φάση μόνο κύπριους διαιτητές. Αλλά η διαιτησία δεν περιορίζεται στους διαιτητές. Είναι οι παρατηρητές και οι μέντορες. Απλά να ξέρουμε τον τρόπο σκέψης τους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιουργούνται είναι με την έλλειψη επικοινωνίας με την ΚΟΠ ή το τμήμα διαιτησίας. Δεν είναι κακό να ακούμε απόψεις. Να ακούσουμε τι έχει να μας πει ο Μάζιτς, να εκφράσουμε την γνώμη μας. Το VAR βοηθά, αυτό πιστεύω. Κάθε βήμα προς τα μπρος αφαιρεί το ανθρώπινο λάθος».

Για την ΚΟΠ: «Έκανα συνάντηση με τον Κούμα, τον ξέρω και υπάρχει μια φιλία. Θα δούμε και για τους υπόλοιπους προέδρους. Βρέθηκα και με τα παιδιά που απαρτίζουν τα προσφυγικά σωματεία. Βεβαίως και υπάρχουν προσφυγικά σωματεία. Τίθεται ξεκάθαρα θέμα ύπαρξης. Το να χάσεις το σπίτι σου και να ξεκινάς από το μηδέν, δεν είναι αστείο πράγμα. Και τα σωματεία έτσι έπαθαν. Ισχύει ακόμη περισσότερο τώρα αυτό. Θέλετε να ανταλλάξουμε τις περιουσίες μας στην Αμμόχωστο με τις ελεύθερες περιοχές; Δεν φταίμε εμείς. Ούτε κλαψουρίζουμε. Διεκδικούμε τα απαραίτητα. Θα συζητηθεί με τους αρμόδιους. Έχουν θεσμοθετηθεί οι υπεύθυνοι για να δούμε τα αντισεισμικά και όλα όσα πρέπει. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης και όποιος εκλεγεί θεωρώ θα το τηρήσει. Δεν θα φύγει η Ανόρθωση από το Αντώνης Παπαδόπουλος. Θέλουμε να το αναβαθμίσουμε για να παίζουμε ευρωπαϊκά εκεί. Είναι δύσκολο για αύξηση χωρητικότητας».

Για τον Πουλλαϊδη και τα χρήματα που έβαλε μέχρι στιγμής: «Έχει αδικηθεί ο Πουλλαϊδης. Έχει βάλει τεράστιο ποσό. Αν τα αποτελέσματα στο γήπεδο δεν ανταποκρίνονται στα λεφτά δεν φταίει μόνο αυτός. Αν κάποιος προσφέρει και δεν το αναγνωρίζουμε, πως θα περιμένουμε κάποιον 3ο να έρθει να βάλει λεφτά. Να σεβόμαστε όσους προσφέρουν και πριν ακόμη τον Πουλλαϊδη πρόσφεραν πολλοί. Τώρα αν δεν κατορθώθηκε αυτά που ο κόσμος ήθελε, είναι άλλο κεφάλαιο. Να μην παραγνωρίζουμε την προσφορά, πλήρωσε και λάθη άλλων. Αν με ρωτάτε δεν έπρεπε να αναλάβει καν. Χρειάζεται 24 ώρες κάποιον και για τον κύριο Πουλλαϊδη δεν θα ήταν εύκολο. Αδίκησε και τον εαυτό του».

Για το μοντέλο του αθλητικού διευθυντή: «Το μοντέλο του αθλητικού διευθυντή δεν σημαίνει ότι είναι λανθασμένο. Αλλά δεν δίνεις τα κλειδιά στον εκάστοτε αθλητικό διευθυντή. Πρέπει να είναι εκεί ο πρόεδρος».

Για την ΑΕΚ: «Δεν είναι θέμα ζήλειας για την ΑΕΚ. Επέλεξαν να πάνε με την Ισπανική σχολή ποδοσφαίρου και βλέπετε πως είναι από εκεί οι τεχνικοί διευθυντές. Τα αποτελέσματα στο γήπεδο, αξιοθαύμαστα πράγματα. Γήπεδο και αποτελέσματα. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Είναι φαβορί η ΑΕΚ, δίνω προβάδισμα και το δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση