ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πηλακούτας: «Κανένα πρόβλημα με Κύπριους ή ξένους διαιτητές»

Δηλώσεις του επί του τύπου εκπρόσωπου της Ανόρθωσης

Το πρωτάθλημα παραμένει στον αέρα και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί. Οι διεργασίες κορυφώνονται και την Παρασκευή αναμένεται τελική απάντηση. Στο πλαίσιο αυτό ο επί του τύπου εκπρόσωπος της Ανόρθωσης, Σάββας Πηλακούτας, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για το γεγονός πως η Ανόρθωση πάλεψε για να μην διακοπεί το πρωτάθλημα οριστικά την περασμένη Παρασκευή: «Σαφώς και υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός πως δεν αναβλήθηκε οριστικά η σεζόν. Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη ότι τα πάντα πρέπει να κριθούν στο γήπεδο. Ενώ οι πληροφορίες έδειχναν και έλεγαν πως πάμε για οριστική αναβολή μια απ’ τις ενέργειες μας το σταμάτησε. Σαφώς πρώτα βλέπουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών αλλά απ’ τη στιγμή που υπάρχει η θέση των επιδημιολόγων πως μπορεί να γίνει το πρωτάθλημα με βάση πρωτόκολλο τότε μπορούμε να παίξουμε».

Για το αν θα υπάρξουν τεστ κορωνοϊού στους παίκτες της Ανόρθωσης και πως είδαν την επιστροφή τους: «Δεν είναι κάτι που αποκλείεται να γίνει. Δεν ξέρω αν μιλάτε με ποδοσφαιριστές και αθλητές πάντως μιλώντας μαζί τους ικανοποιημένοι, ενθουσιασμένοι γιατί επέστρεψαν εκεί που ανήκουν. Ανάμεναν να επιστρέψουν και το ευχαριστήθηκαν. Αυτό που αναμένουν πλέον και ευελπιστούν είναι να κάνουν κανονικές προπονήσεις κανονικά και να δώσουν παιχνίδια. Δεν εξαρτάται βέβαια απ’ την επιθυμία των ίδιων αλλά απ’ τις αποφάσεις της ΚΟΠ».

Για την επιστολή και την πιθανότητα μπαράζ: «Η επιστολή έλεγε για την πιθανότητα μπαράζ στο φινάλε αλλά μόνο αν δεν κατέστη εφικτή η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και αφού μας το αποδείξουν αυτό. Υπήρχαν πρώτα πέντε σελίδα και αυτό ήταν το τελευταίο σενάριο αν όλα τα άλλα δεν μπορούν».

Για το θέμα Κύπριων ή ξένων διαιτητών: «Δεν έχουμε κανένα θέμα αν είναι Κύπριος ή ξένος φθάνει αυτός που θα έρθει να είναι καλύτερος από μερικούς Κύπριους που δημιουργούσαν καχυποψία. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δουν οι υπεύθυνοι αν είναι εφικτό να έρθουν ξένοι και αν είναι εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Για πιθανή αύξηση των ομάδων: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο βλέποντας πως εξελίχτηκε η σεζόν φέτος. Καμιά ομάδα δεν είναι αδιάφορη 9 αγώνες πριν το τέλος και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον».

Για το μισθολογικό: «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε συμφωνία μιας και αναμένουμε τι θα γίνει την Παρασκευή. Υπάρχει κατανόηση απ’ τους ποδοσφαιριστές. Σαφώς και θα υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις και όταν θα φθάσουμε να μπούμε στη διαδικασία των συζητήσεων θα το πράξουμε με μια πολύ καλή βάση».

Για τα τηλεοπτικά: «Αν επαναρχίσει η δράση θα ισχύσει ότι είχε συμφωνηθεί πριν την περίοδο της πανδημίας. Για την ώρα έχουν παγοποιηθεί οι πληρωμές αλλά αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά η συμφωνία».

Για το αν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος: «Μέσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πρωτοκόλλου θα υπάρχουν πολλά ερωτήματα μεταξύ και του οποίου το αν βρεθεί κάποιο κρούσμα σε ομάδα. Θα δούμε τι θα βγει απ’ τη συνάντηση και μετά θα μπορούμε να τοποθετηθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση