ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πεδρίνιο: Για «10άρι» μάλλον όχι

Τα πεπραγμένα του Πορτογάλου κόντρα στους «δράκους» του Οπόρτο

Χάρης Χαρίτωνος

Όντας «αρρωστάκι» με το ποδόσφαιρο, δεν υπήρχε άλλος δρόμος από το να παρακολουθήσω το Πάσος Φερέιρα-Πόρτο χθες το βραδυ. Κάθε οπαδός της Ανόρθωσης που σέβεται τον εαυτό του θα έπραττε το ίδιο. Ο λόγος είχε όνομα και επώνυμο. Πεδρίνιο…

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός της Πάσος Φερέιρα ξεκίνησε ως βασικός κόντρα στους «δράκους» του Οπόρτο και μας παρουσίασε πολύ καλά δείγματα γραφής. Φάνηκε πως διαθέτει εξαιρετικά χτυπήματα από φάουλ και κόρνερ, έχει πολύ καλή πάσα είτε από κοντινή, είτε από μακρινή απόσταση και πολύ καλό κράτημα της μπάλας.

Φαίνεται πως είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος κινείται στον άξονα επί το πλείστον. Είναι επαρκής στο να αγωνίζεται και στα πλάγια της επίθεσης, όμως δεν διαθέτει την ταχύτητα και την ντρίμπλα στις ενέργειες του. Θέλει να παίρνει μπάλα από χαμηλά και να φτιάχνει το παιχνίδι της ομάδας του από τον κεντρικό διάδρομο. Στα αμυντικά του καθήκοντα είναι συνεπής, αφού τρέχει πολύ και μαρκάρει τον αντίπαλο σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Προσωπική άποψη του γράφοντα είναι πως ο Πεδρίνιο είναι περισσότερο ένα δημιουργικό «οκτάρι», παρά ως ένας επιτελικός που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του και θα κάνει την διαφορά. Ως γνωστό, η ομάδα της Αμμοχώστου ψάχνει για ένα τέτοιου είδους ποδοσφαιριστή και είναι διατεθειμένη για την υπέρβαση.

Το κυριότερο μειονέκτημα του Πορτογάλου είναι πως δεν φαίνεται να πατά και πολύ συχνά την αντίπαλη περιοχή και προτιμά να γίνεται επικίνδυνος από την εκτέλεση των στημένων φάσεων. Πιθανή απόκτηση του από την Ανόρθωση θα σημαίνει πως η ομάδα της Αμμοχώστου θα γίνει πολύ επικίνδυνη στον «αέρα».

Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τον ίδιο τι θα μπορεί να δώσει σε γενικότερο βαθμό. Αν θα είναι ο εκλεκτός του Τιμούρ, θα το μάθουμε σύντομα….

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

Μέτωπο κατά Αργυρού

Μέτωπο κατά Αργυρού

Προκύπτουν αντιδράσεις από ομάδες για την πρόθεση της ΚΟΠ να τον τοποθετήσει στο πόστο του εκπαιδευτή
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
X