ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Τιμούρ κάνει του…κεφαλιού του!(pics)

«Μαγικός» ο τρόπος που όλοι μπορούν να σκοράρουν

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Ο αγώνας με τη Νέα Σαλαμίνα, πρώτος από τους τρεις που έπονται, κρίθηκε από το κεφάλι των παικτών της Ανόρθωσης αφού τρεις κεφαλιές είναι που έδωσαν τη νίκη με 3-2.

Είναι στοιχεία που ο προπονητής ήθελε να βάλει στην ομάδα του και να τα μετατρέψει σε όπλα της φετινής Ανόρθωσης και μέχρι τώρα όχι απλά δικαιώνεται, αλλά έχει και την ομάδα στο +4 από το δεύτερο.

Σε τέτοια έκταση δε ξανασυνέβηκε στη «Μεγάλη Κυρία» όμως το γεγονός είναι πως στον αέρα δεν υπερέχει απλώς αλλά είναι κυρίαρχος ομάδα στο πρωτάθλημα. Με το γκολ που έβαλε ο Σέλιν πλέον έχουμε 11 διαφορετικούς παίκτες που σκόραραν έστω μια φορά και ο Ουκρανός είναι ο τρίτος αμυντικός που βρίσκει δίκτυα μετά τους Σίφο και Γκαλίτσιο, με το συνολικό απολογισμό γκολ να φτάνει στα οκτώ.

Έβαλε τέσσερα ο Γκάλο, τρία ο Σίφο και το πρώτο του ο Σέλιν. Μιλάμε για το 20% των γκολ της φετινής ομάδας, σύνολο 41, που ήρθαν από στημένες φάσεις. Μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα να μπορεί να τους αξιοποιήσει και στα γκολ του αμυντικούς και πόσο μάλλον η φετινή Ανόρθωση που έχει και τα δυο πλάγια μπακ της να προωθούνται στις στημένες φάσεις.

Χαρακτηριστική η εικόνα του στημένου στο πρώτο γκολ όπως φαίνεται πιο κάτω:

 

Ο Καλτσάς εκτελεί, οι άλλοι δυο μεσοεπιθετικοί (Ράγιος, Οκριασβίλι), είναι εκτός περιοχής και μέσα οι τέσσερις της άμυνας με τους Κατσαράβα και Αρτυματά. Έξι έναντι εννιά της Νέας Σαλαμίνας στην περιοχή και κερδίζουν τη φάση. Οι δυο με το καλύτερο σουτ ακροβολισμένοι να εκτελέσουν μετά από ριμπάουντ ενώ ο Γκαλίτσιος έχει πιο…σύνθετο ρόλο. Είναι πιο μακριά και είτε περιμένει στην ανακατωσούρα να τρυπώσει είτε κάνει κίνηση όπως στο δεύτερο γκολ που έβαλε ο ίδιος. Δείτε το πιο κάτω:

Με τη Δόξα, στο πρώτο γκολ, λειτούργησε ακόμα πιο άψογα το πλάνο αφού ο Σέλιν έδωσε ασσίστ από στημένο στον Γκαλίτσιο.

Είναι στοιχεία που ο προπονητής ήθελε να βάλει στην ομάδα του και να τα μετατρέψει σε όπλα της φετινής Ανόρθωσης και μέχρι τώρα όχι απλά δικαιώνεται, αλλά έχει και την ομάδα στο +4 από το δεύτερο. Επέλεξε βέβαια και τους ανάλογους παίκτες, αφού τα πλάγια μπακ που έχει δεν είναι τα κλασικά με το χαμηλό κέντρο βάρους που κάνουν ντρίμπλες, αλλά όπως φαίνεται μέσα στους αγώνες έχουν προτερήματα που τους καθιστούν καθοριστικούς με διαφορετικό τρόπο. Έχει πολλούς τρόπους να κερδίζεις στο ποδόσφαιρο και η Ανόρθωση του Τιμούρ βρήκε τους δικούς της!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X