ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Αστυνομία επιβεβαιώνει το 24sports

Ο εκπρόσωπος Τύπου επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας

Παρέμβαση στην εκπομπή της Cytavision «Ώρα για Μπάλα» έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, που μίλησε για το πολύκροτο θέμα των χειραγωγημένων αγώνων μετά και το δημοσίευμα της El Confidencial, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο ρεπορτάζ του 24sports (δες εδώ).

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την υπόθεση: «Δεν ξέρω τι λέχθηκε. Αυτό που έγινε είναι πως η αστυνομία έλαβε πληροφόρηση το Μάρτιο του 2019. Η πληροφορία αναφερόταν σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που στο κυπριακό δίκαιο είναι παράνομή. Εν πάσει περιπτώσεις καλέσαμε ανακριτές που ήρθαν τον Ιούλιο του 2019 και παρέθεσαν στοιχεία. Ζητήθηκε από τους Ισπανούς να παραθέσουν μεταφρασμένα τα έγγραφα αλλά όπως μας είπαν δεν είχαν ούτε αυτοί κάποια στοιχεία για την υπόθεση. Οι αρχές της Ισπανίας είχαν παραθέσει μεταφρασμένο το υλικό. Η αστυνομία κάλεσε τη νομική υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2020 για να μας πει κατά πόσο μπορούσαμε να συνεχίσουμε τη διερεύνηση με το μαρτυρικό υλικό που δε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα κυπριακά δικαστήρια».

Για το αν πήραν απάντηση: «Δεν πέρασαν τρεις μήνες. Αναμένουμε τη νομική συμβουλή της υπηρεσίας για το αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό», Για το αν μπορούσε να βγει ένταλμα για Λαρένα: «Με τη συγκεκριμένη μαρτυρία όχι γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι τηλεφωνικές συνομιλίες. Με τη νέα νομοθεσία, η οποία ελπίζουμε να εγκριθεί θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αν και αυτά ήταν πριν εγκριθεί η νομοθεσία».

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X