ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνομία για Δημήτρη, Ανόρθωση και καταγγελία εκκλησίας

Μίλησε για όλα ο εκπρόσωπος Τύπου

Για όλα τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και άπτονται των αρμοδιοτήτων της αστυνομίας μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, που αναφέρθηκε στις προσπάθειες για εντοπισμό του Δημήτρη Αντωνίου, τις ανοιχτές υποθέσεις που αφορούν την Ανόρθωση (προπονήσεις και Παντελή) και ασφαλώς στην επιτήρηση κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας για να τηρηθούν τα διατάγματα λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις προσπάθειες για εντοπισμό του Δημήτρη Αντωνίου: «Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη μέχρι αυτή τη στιγμή. Από την πρώτη στιγμή, στις 23 Μάρτη, η αστυνομία καθημερινά διεξάγει έρευνες από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι το βράδι με διάφορες υπηρεσίες, όπως ΜΜΑΔ, με δύτες, με τη χρήση ελικοπτέρου και drone. Είχαμε κάποιες πληροφορίες για Πάφο και Λεμεσό, γίνεται προσπάθεια με συγγενείς και φίλους, Πολιτική Άμυνα, Υπηρεσία Θύρας και Τμήμα Δασών».

Για την προπόνηση της Ανόρθωσης: «Από την πρώτη στιγμή είχαν δοθεί οδηγίες από τον Υπουργό και τον αρχηγό της Αστυνομίας για εξετάσεις. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση και περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα. Τα γήπεδα είναι κλειστά βάσει διαταγμάτων, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων».

Για τις φήμες ότι έγινε το ίδιο και σε άλλα προπονητικά κέντρα: «Δεν έχω κάτι υπόψη».

Για τις ενέργειες της αστυνομίας για επιτήρηση μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα: «Η εβδομάδα αυτή είναι διαφορετική. Καλούμε τον κόσμο να συμμορφώνεται, η πλειονότητα το κάνει αλλά υπάρχουν και οι άλλοι. Έχουν δοθεί οδηγίες από τον Αρχηγό. ΟΙ επαρχιακές διευθύνσεις θα συντάξουν σχέδια επιχειρήσεων, οι οδηγίες είναι να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Δόθηκαν οδηγίες στην τροχαία για ελέγχους, δόθηκαν οδηγίες για να γίνουν επαφές με διάφορα σύνολα ή πρόσωπα που ανήκουν σε ομάδες αλλοδαπών για να ενημερωθούν για το τι προνοεί το κάθε διάταγμα. Υπήρχαν αλλοδαποί που ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν, με αυτό τον τρόπο θα ενημερωθούν όλοι ώστε να συμμορφώνονται με τα διατάγματα».

Για το κατά πόσον τα διατάγματα υπάρχουν και στα αγγλικά: «Υπάρχουν σίγουρα στα αγγλικά και σε άλλες γλώσσες. Τα πρόσωπα αυτά ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν, αλλά τους βλέπεις με τα γάντια και τις μάσκες. Η νομοθεσία δεν εξαιρεί κανένα».

Για τα όσα αφορούν στην εκκλησία: «Είμαστε υποχρεωμένοι να επιτηρήσουμε τα διατάγματα. Χθες καταγγέλθηκε ιερός ναός στον οποίο εντοπίστηκαν πολίτες. Είχαμε προβεί σε καταγγελίες προσώπων που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο. Αυτοί που συμμορφώθηκαν δεν καταγγέλθηκαν, έχει καταγγελθεί και ο ιερέας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που καταγγέλλεται ιερέας και θα επαναληφθεί εάν έχουμε το ίδιο».

Για τις λαμπρατζιές: «Με τη συνεργασία των δημοτικών και τοπικών αρχών προβαίνουμε σε ενέργειες, όπως απομάκρυνση αντικειμένων που συγκεντρώνονται για το άναμμα των λαμπρατζιών. Οι οδηγίες είναι να επιτηρούν οι αστυνομικοί μας σε χώρους γύρω από τις εκκλησίες. Είναι και το φαινόμενο των κροτίδων, ένα παράνομο και επικίνδυνο έθιμο. Αν εντοπιστούν οποιοδήποτε που έχουν στην κατοχή τους κροτίδες θα συλλαμβάνονται. Καλούμε τους γονείς να ασκήσουν περισσότερο έλεγχο».

Για το αν θα ενισχύσουν την αστυνομία άλλα σώματα ασφαλείας: «Από την πρώτη στιγμή η Εθνική Φρουρά ήταν δίπλα μας, όπως και η Πολιτική Άμυνα, το Ταμείο Θύρας και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις».

Για τα πιο περίεργα πράγματα που επικαλέστηκε κόσμος για παραβίαση των διαταγμάτων: «Να μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ, ίσως αποτελέσουν παραδείγματα για τους υπόλοιπους. Τις περισσότερες φορές δεν κατέχουν βεβαίωση αυτοί που καταγγέλλονται. Οι αστυνομικοί έχουν κρίση και λογική, δεν υπάρχει περίπτωση να κοροϊδέψουν οποιονδήποτε».

Για την καταγγελία της Ανόρθωσης κατά του Ανδρέα Παντελή: «Διερευνάται. Προβήκαμε σε εξετάσεις που διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείου. Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε άδεια από δικαστήριο στο εξωτερικό. Αναμένουμε τις απαντήσεις, μετά την πανδημία δεν υπήρξε οποιαδήποτε απάντηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

Μέτωπο κατά Αργυρού

Μέτωπο κατά Αργυρού

Προκύπτουν αντιδράσεις από ομάδες για την πρόθεση της ΚΟΠ να τον τοποθετήσει στο πόστο του εκπαιδευτή
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
X